Първият сборник на Явор Цанев, станал почти легенда в ъндърграунд средите на почитателите на фантастиката и хоръра, излязъл в далечната 1996-а година, е пред Вас в безплатен електронен вариант, за да отпразнува своята 20-годишнина.

Разкази, които не избледняха във времето, а намираха все повече и повече читатели. Бяха определяни като диаболични, философски, фантастични, съвременни приказки, хорър и какво ли още не, а това само подсказва за многото им възможни прочити.

 

Добре дошли в света на въображението, където граници няма или са там само за да бъдат прекрачвани.

Съдържание

Всеки автор обича книгите си и аз не правя изключение. Често са ме питали коя харесвам най-много. Няма как да посоча само една и вероятно никога няма да го направя. И все пак — ето дузина разкази, които са ми особено скъпи, защото са първите, които видях събрани в малко томче.

Сборникът излезе през 1996-а година, а днес аз се радвам на възможността да го представя пред читателите отново.

През годините имаше хора, които са ми споделяли, че са преснимали разказите на копирни машини, други — че са ги сънували, трети дори са ми носили за автограф откраднати от библиотеката екземпляри.

Благодаря на всички, които споделяха, че харесват историите и особено на онези, които периодично ме питаха дали не пиша нещо ново и искаха да узнаят кога ще видят следващата ми книга!

Сборникът излиза като безплатно електронно издание, но също така и на хартия — за всички, които обичат книжното тяло, а не само четенето.

Ето — двадесет години по-късно аз все още малко се вълнувам от това, надявам се да развълнувам и Вас — тези, които са чели вече книгата и тези, които сега ще се срещнат за първи път с нея.

Приятно четене!

Явор Цанев


Информация

Издание:

Явор Цанев

Избраникът

 

Българска. Второ издание

Редактор: Кети Илиева

Предпечат и оформление: Явор Цанев

ISBN 978–954–8633–80–2

GAIANA

book&art studio

Русе, 2016

 

За контакти с автора или издателството:

[email protected]

[email protected]

История

  1. — Добавяне