Марти Бърнс е бил известен. Преди доста години. Сега е поредната залязла звезда, която си вади хляба като нископлатен частен детектив. Ала всичко, в което е вярвал, се преобръща и рухва, когато се захваща да издирва една изчезнала от Холивуд проститутка и е въвлечен в епичната битка между отколешни врагове.

Злото — чисто и стародавно като първородния грях — спи в мрака. И чака. И ето, над окъпания в слънце Лос Анджелис се е спуснала тъма. Изчезнало момиче, мъртъв клиент, низ от жестоки убийства.

В дъното на всичко това са се спотаили бесовете, които дебнат. Този път обаче се намесва и Марти Бърнс, който отново ще се прочуе.

3,7 Небесни псета
Celestial Dogs,

За автора

Джей Ръсел е роден през 1961 г. в Ню Йорк. Следва в Университета Корнел и в Университета на Южна Калифорния, където получава докторска степен по комуникации. В Лос Анджелис работи в частна детективска агенция и като редактор. Негови разкази са излизали в различни антологии и в списанията „Миднайт Графити“ и „Сайънс Фикшън Риви“. През 1993 г. отива да живее с жена си в Лондон. „Небесни псета“ е първият му роман.


Издание:

Джей Ръсел. Небесни псета

Американска. Първо издание

ИК „Бард“ София, 1999

Коректор: Петя Величкова