Нийл Геймън и Майкъл Рийвс придават ново измерение на въображението!

Джоуи Харкър не е герой. Всъщност винаги е бил леко странен тип, който никога не се ориентира къде е и е способен да се изгуби дори в собствената си къща. И това не би било странно, ако Джоуи не беше Бродещ. Той е единственият човек на Земята, притежаващ дарбата да броди между различните измерения. Но Джоуи разбира това по трудния начин, когато вместо на мечтаната среща с момичето си, се озовава в центъра на битка между две империи. А залогът е Земята. Всъщност всички Земи. А в „МеждуСвят“ те са около трилион. Сега Джоуи трябва да оцелее, да премине обучението в елитния отряд от негови не-съвсем-еднакви-двойници, събрани от другите Земи, да предприеме най-тежкия поход и най-важното — да повярва в себе си.

 

Майкъл Рийвс е американски писател, работещ дълги години в Холивуд и автор на много сценарии. Работил е върху сценариите на сериали като Батман, Трансформърс и Костенурките Нинджа.

Автор е на четиринадесет романа и на множество новели, написани по филми. Сред най-известните е серията книги по сагата STAR WARS на Джордж Лукас.

 

Роден на 10 ноември 1960 г. в Англия, Нийл Геймън започва да работи като журналист в началото на осемдесетте години на 20-ти век, взимайки интервюта от автори и правейки рецензии на нови книги.

Първата си собствена книга публикува през 1984 г. с биографична книга на групата Дюран Дюран.

Женен е, има две дъщери и един син. Понастоящем живее в Минеаполис, щата Минесота, САЩ.

Печели световна популярност с комикса си за възрастни „The Sandman“ описван от пресата като феномен в историята на комиксите за възрастни.

Оттогава печели десетки награди и се превръща един от най-титулуваните и продавани съвременни автори. Сред наградите, с които са отличени неговите творби са: три награди Хюго, два медала Нюбъри, една награда World Fantasy Award, четири награди Bram Stoker Awards, девет награди Locus Awards, една награда British Fantasy Award, две награди British SF Awards, четири награди Geffens, една награда International Horror Guild Award, две награди Mythopoeic Awards.

Съдържание

МеждуСвят 5,3

InterWorld,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Нийл Геймън, Майкъл Рийвс. МеждуСвят

Превод: Гергана Стойчева

ИК „Pro Book“, 2012 г.

ISBN: 978-954-2928-30-0

История

  1. — Добавяне

Библиоман