На трона е поставена марионетка.

Истинският наследник остава в сянка.

Тайната на един мошеник може да промени всичко.

Над Меленгар е надвиснала война. Още веднъж Ройс и Ейдриън са наети да се отправят на рискована мисия. Този път трябва да се обединят с националистите, борещи се на юг с имперските привърженици. Едновременно с разрастването на могъществото на Нифронската империя се засилва и подозрението на Ройс, че чародеят Есрахаддон използва двамата крадци като прости пешки в собственото си домогване до власт. За да достигне до истината, крадецът трябва да разбули тайна от миналото на Ейдриън — откритието му може да разруши приятелството им и сложи край на Ририя.

„Майкъл Дж. Съливан вече не е изненада за мен. Той е автор, установил позицията си във фентъзи жанра. «Нифрон се въздига», по подобие на предните му романи, предлага опасно приключение и завладяваща история, връщайки се към корените и ценностите на класическото фентъзи.“

Dark Wolf’s Fantasy Reviews

„Втората половина на книгата е удивителна; най-доброто постижение на г-н Съливан досега. «Нифрон се въздига» е поредната част от фантастична поредица. Почитателите на «Откровенията на Ририя» няма да останат разочаровани.“

Speculative Fiction Junkie

„“Нифрон се въздига" е великолепна история — забавен сюжет с нови образи и изобилие от действие! Стилът на Съливан се чете с лекота, а историята е достатъчно заплетена, за да бъде вълнуваща, но същевременно не тъй усложнена, та да изисква разгръщането на вече прочетени страници за припомняне на отминали събития и герои."

John Hulet, Fantasy Literature

Съдържание

Запознанство с автора

Откривайки пишеща машина в мазето на дома на приятел, Майкъл Дж. Съливан заредил празен лист и въвел думите: „Бе мрачна и бурна нощ — и се разнесе изстрел.“ Бил е само на осем години. Но желанието да изпълни бялата страница и проследи къде ще го отведат клавишите не го напускало. Като възрастен, Майкъл прекарал десет години в усъвършенстване на уменията си, четейки и изучавайки автори като Стивън Кинг, Айн Ранд и Джон Стайнбек. Написал десет романа и след като не почувствал привличане към публикуването, се заклел никога да не твори.

Майкъл установил, че съдържащите думата „никога“ заричания не доживяват изпълнение и сложил край на писателската пауза десет години по-късно. Сърбежът се завърнал, когато решил да пише книги за дъщеря си, по онова време на тринадесет, изпитваща затруднения в училище заради дислексия. Заинтригуван от идеята за поредица с обединяваща фабула, но изградена от отделни епизоди, той създал Откровенията на Ририя. Написал поредицата без намерението да я публикува. След като връчил творението на дъщеря си под формата на ръкопис, тя заявила, че трябва да бъде „истинска книга“, за да може да я прочете.

Тъй започнало второто пътешествие по пътя на публикацията, което включвало наемането на съпругата да бъде бизнес мениджър, подписването с малка независима печатница и основаването на публицистична компания. Като себеиздаващ автор, Съливан продал повече от шестдесет хиляди книги и обогатил успеха си, като постигнал масова публикация през Орбит (фентъзи марката на Хечът Буук Груп), както и правата за превод на френски, испански, руски, немски, датски, полски и чешки.

Роден в Детройт, Мичиган, Майкъл понастоящем пребивава във Феърфакс, Вирджиния, заедно със съпругата и трите си деца. Продължава да изпълва белите страници с три проекта: модерно фентъзи, изследващо отношенията между добро и зло; литературна фантастика, проследяваща затъването на един човек в лудостта и средновековно фентъзи — предистория на поредицата за Ририя.

Повече за автора можете да откриете на www.riyria.com.

 

Нифрон се въздига 5,3

Nyphron Rising,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Майкъл Дж. Съливан. Нифрон се въздига

Американска, първо издание

Преводач: Радин Григоров

Редактор: Петя Малинова

Илюстрации на корицата: Marc Simonetti / Bragelonne

Художествено оформление на корицата: Димитриос Аксиотис — Мичо

Печат: „Мултипринт“ ООД

ИК „Ем Би Джи Тойс“ ЕООД, 2012 г.

ISBN: 978-954-2989-13-4

История

  1. — Добавяне

Библиоман