Мигел Руис, Хосе Руис, Джанет Милс
Петото споразумение (Толтекска книга на мъдростта. Практическо ръководство за себепознание)

В тази книга дон Мигел Руис и синът му дон Хосе Руис ни предлагат нов поглед към Четирите споразумения, както и едно изключително мощно средство за трансформиране на живота ни в райски сън: Петото споразумение.

Петото споразумение ни отвежда към дълбините на познанието за силата на Аза и ни връща към автентичността, с която сме родени. Това завладяващо продължение на книгата Четирите споразумения, променила живота на милиони хора по света, изглежда, е най-големият дар, който можем да си поднесем — свободата да сме тези, които наистина сме.

Петте споразумения

Бъди безупречен в словото си

Използвайте силата на словото само в услуга на истината и любовта. Говорете по същество. Казвайте само това, което имате предвид. Избягвайте да употребявате словото по какъвто и да било начин срещу себе си или срещу другите.

Не приемай нищо лично

Нищо от това, което другите правят, не е заради вас. Всичко, което те вършат или говорят, е проекция на собствената им реалност, на собствения им сън. Когато сте имунизирани срещу чуждите мнения и действия, вече няма да бъдете жертва на ненужно страдание.

Не прави предположения

Намерете куража да задавате въпроси и да изразявате точно онова, което наистина искате. Общувайте с другите ясно, за да избегнете недоразумения, негативни емоции и проблеми. Дори това единствено споразумение има силата да промени изцяло живота ви.

Винаги прави най-доброто, на което си способен

Вашето „най-добро“ ще се променя във всеки един миг — ще бъде различно, когато сте здрави и когато сте болни. Независимо какви са обстоятелствата обаче, правете най-доброто, на което сте способни, и така ще се спасите от самокритиката, самосъжалението и самобичуването.

Бъди скептичен, но се научи да слушаш

Не вярвайте на себе си и не вярвайте на никой друг. Използвайте силата на съмнението и поставяйте под въпрос всичко, което чувате: Така ли е наистина? Вслушвайте се в намерението зад думите и ще се научите да разбирате тяхното истинско послание.

Съдържание

За авторите

ruis_family.jpg
Дон Мигел Руис

Дон Мигел Руис е световно признатия автор на „Четирите споразумения“ — бестселър според класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече повече от седем години, а също на „Умението да обичаш“ и „Гласът на знанието“. Книгите му са продадени в над седем милионен тираж в САЩ и са преведени на десетки езици. В продължение на три десетилетия дон Мигел Руис споделя с хората своето учение — съчетание от древна мъдрост и модерно себепознание — чрез лекции, работни срещи и пътешествия по свещените места по света.

Дон Хосе Руис

Дон Хосе Руис е израснал в свят, в който всичко е възможно. От момента, в който се е научил да говори, е станал ученик на своя баща, нагуала (шамана) дон Мигел Руис, и на баба си — курандера (лечителката) Майка Сарита. Като тийнейджър е пътувал до Индия, за да се обучава заедно с приятели на баща си, и на възраст от двадесет и три години вече е истински последовател на семейната духовна традиция. Наследявайки своите предци, дон Хосе също посвещава живота си на познанието на древните толтеки. През отминалите седем години изнася лекции и води класове в цяла Америка и в свещените места по света.

За повече информация относно актуалните програми, предлагани от дон Мигел Руис, дон Хосе Руис и дон Мигел Руис Младши, можете да посетите техния уебсайт: www.miguelruiz.com

Джанет Милс

Джанет Милс е основател на издателство „Амбър-Алън Пъблишинг“. Тя е редактор и съавтор на поредицата „Толтекска мъдрост“ от дон Мигел Руис и редактор на световния бестселър „Седемте духовни закона на успеха“ от Дийпак Чопра. Мисията на нейния живот е да публикува книги за вечната красота, смисъл и мъдрост и да вдъхновява другите да следват най-съкровените си мечти.

За книгата

Петото споразумение е нов поглед към реалността. Съставено от думи, то притежава сила отвъд думите. Бъди скептичен, но се научи да слушаш — е умение, което помага на човека да избегне недоразуменията в общуването.

Хората ще ви разказват личната си история.

Но каквато и да е тази история, вие ще се въздържате от критика и ще се отнасяте към разказите с уважение. Ще знаете, че всички обитават собствения си сън и собствения си свят. Тяхната истина не е ваша.

Да бъдеш скептичен и да слушаш с уважение — това е високо човешко майсторство.

Книгата на дон Мигел Руис и дон Хосе Руис с идейната подкрепа и съавторство на Джанет Милс е безценно ръководство за постигане на това умение.

 

 

Петото споразумение 5,4

The Fifth Agreement,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание

Мигел Руис, Хосе Руис, Джанет Милс. Петото споразумение. Толтекска книга на мъдростта. Практическо ръководство за себепознание.

ИК „Кибеа“, София, 2010

ISBN: 978-954-474-545-5

История

  1. — Добавяне