Боговете също играят! И ето че за пръв път самият Кром се обръща с молба към Конан. Храбрият кимериец трябва да помогне на своя покровител да спечели Играта на боговете. Но победата едва ли ще бъде лесна, защото срещу Конан застават простосмъртните пратеници на други богове. В надпреварата за едно безценно съкровище мнозина от тях ще намерят смъртта си. А дори и във върховния миг на победата Конан може да поднесе изненада на боговете.

konan_i_igrata_na_bogovete_1.png

Съдържание

Конан и играта на боговете 5,3

fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

Само за маниаци

konan_i_igrata_na_bogovete_18.png

Преди време започнах с Конан по чиста случайност. Но безсмъртният варварин се оказа свързан както с мен, така и с МЕГА далеч по-здраво, отколкото предполагах. И ето че Конан ни предложи няколко изненади. Първо тази, която беше лично за мен — читателите харесаха „Колоните на вечността“ и настояха за нови приключения. Така се появи „Играта на боговете“. Но това е дреболия в сравнение с друга, далеч по-голяма изненада. Издателство „Бард“ благосклонно ни отстъпи поредицата за Конан. С радост ви съобщавам, че занапред приключенията на славния кимериец ще продължават вече в изданията на МЕГА.

Няма спор — Конан заслужава да положим всички усилия за прослава на приключенията му. Едва ли има друг литературен герой (дори от ранга на Тарзан, Зоро или Батман), който до такава степен да е завладял въображението на милиони, а може би и милиарди читатели. Конан се превърна в неотменима част от световната масова култура. За него се създават книги, филми, комикси, радиопиеси… и съвсем сериозни изследвания. Едно от тези изследвания искам да предложа в следващите страници.

Колин

P.S. А за онези, които не са чак толкова увлечени — прескочете тези страници. Или пък… все пак опитайте. Може и да ви харесат.


Информация

Издание:

Колин Уолъмбъри. Конан и играта на боговете

ИК „Мега“, 1998

История

  1. — Добавяне