В романите е описана историята на Гай Марий — богаташ с плебейски произход, и на Сула — обеднял аристократ, които основават най-могъщата империя в света.

Във времената на величествени победи и варварска жестокост вътрешен бунт заплашва да разруши устоите на великата римска империя. Гай Марий се изправя срещу ново поколение убийци и интриганти, както и срещу Луций Сула.

Любимци на съдбата — 1 — Диктаторът

Докато Луций Корнелий Сула воюва с Митридат Евпатор, политическите му противници в Рим отменят ултраконсервативните закони, които е прокарал преди заминаването си.

Сула разчита на своята малобройна, но придобила огромно самочувствие армия, която вече не служи на Рим, а единствено на него. Вследствие на тежко заболяване Сула е станал неуравновесен и никой не знае каква е истинската му цел: дали да възвърне стария политически ред, дали да защити собствената си поругана чест… или да превърне Рим в театрална сцена, където класическата трагедия, римската сатира и гладиаторските представления се смесват в неподражаемо зрелище.

Никой не смее да се опълчи срещу него, единствено младият Гай Юлий Цезар и майка му Аврелия приемат предизвикателството и смело се хвърлят в политическата борба. Кой ще победи зависи единствено от капризите на съдбата.

Съдържание

Любимци на съдбата 5,1

Fortune’s Favourites,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

 

Речник 6

,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Колийн Маккълоу. Любимци на съдбата. Част I: Диктаторът

Редактор: Лилия Анастасова

Художник на корицата: Димитър Стоянов — Димо

ИК „Плеяда“, 1999 г.

ISBN 954-409-185-8

История

  1. — Добавяне

Библиоман