Кралицата на мрака

Ужасяващ мрак се спуска над великата земя Мидкемия — могъща и зла раса от чудовища, промъкнала се от една дупка в пространството. И двама удивително млади герои — един незаконен и непризнат наследник и един неустоим мръсник със склонност към кражби — трябва да вземат участие в битката и да защитят обсадения си свят… Двама приятели, избрани от Съдбата да поведат войната срещу многочислената армия от влечуги и страшната Изумрудена Кралица.

Възходът на търговеца принц

Оцелелите от гибелната ярост на страховитите сааури — зловеща раса от агресивни завоеватели — благородникът Ерик и хитрият Ру успяват да предупредят навреме владетелите на Мидкемия и вече са свободни да разполагат със собствената си съдба. Ерик избира армията — и безкрайната война с враговете на царството. Ру мечтае за богатство и власт — и бързо издигане в света на търговията. Но една прекрасна и безскрупулна прелъстителка е на път да разруши всичко постигнато от Ру и да го обрече на катастрофално бъдеще…

Не е случайно, че Фийст е сред класиците на фентъзито. Той притежава божествената дарба да рисува убедително бруталността на войната, политическата интрига и силата на приятелството!

Локус

Съдържание

Кралицата на мрака 5,2

Shadow of a Dark Queen,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Реймънд Фийст. Войната на студенокръвните (том 1)

Кралицата на мрака. Възходът на търговеца принц

Американска

Редактор: Иван Тотоманов

Оформление на корица: „Megachrom“, 2009 г.

ИК „Бард“, 2009 г.

ISBN: 954-585-344-1

История

  1. — Добавяне