Мирча Елиаде
Образи и символи (Размисли върху магическо-религиозната символика)

„Образи и символи“ ще ви въведе в един невероятно привлекателен и тайнствен свят. Най-големият митолог и културолог разказва за митологическия символизъм, за значението му в психоанализата, за красивите индийски митове, за доктрината на будизма, за космическите времена и историята, за ролята на раковините и перлите във вярванията, магиите и медицината. Магия и религия, символизъм и история архетипи и култури — Елиаде разсъблича най-големите световни тайни на съществованието, Осмислянето им ни помага да узнаем по-добре човека, да се почувстваме по-сигурни в непрестанния ни сблъсък с историческите превратности.

Съдържание


Информация

Издание:

Мирча Елиаде. Образи и символи

Френска. Първо издание

Редактор: Георги Цанков

Художник: Буян Филчев

Коректор: Валери Калонкин

Оформление: Калина Павлова

ИК „Прозорец“, София, 1998

ISBN: 954-733-026-8

 

© Лиляна Цанева, превод

© Буян Филчев, художник

© ИК „Прозорец“ ООД, 1998 г.

Печат ДФ „Балкан прес“ ЕАД

 

Mircea Eliade

Images et symboles

Gallimard

© Gallimard, 1952 г., преиздаден в 1980 г.

Този труд бе първоначално издаден в поредицата ЕСЕТА на издателство Gallimard през 1952 г.

 

Cet ouvrage, publié dans le cadre du programme de participation â la publication VITOCHA, bénéficie du soutien du Ministère Français des Affaires Etrangères, de l’Ambassade de France en Bulgarie et de l’Institut Français.

 

Това заглавие, публикувано в рамките на програмата за участие в книгоиздаването „Витоша“, се ползва от подкрепата на Министерството на външните работи на Франция, на Френското посолство в България и на Френския културен институт.

История

  1. — Добавяне
  2. — Добавяне на предговор