Сарантион — огромен, великолепен и опасен

Той е златният град: свят за вярващите, възпяван от поети, украса на света и сърце на империя. Художникът Гай Крисп получава загадъчна покана от императора и се отправя на път към блестящия град. Но преди да успее да стигне до Сарантион с неговите таверни, позлатени храмове, надбягвания с колесници и дворци, трябва да мине през земя на езически ритуали и тайнствени опасности.

 

В този първи том на „Сарантийска мозайка“ Гай Гавриел Кай заплита изключителна история за изкушения и интриги в един великолепен град; запленяващ разказ за хора, привлечени от неговото вълшебство.

 

„«Пътуване към Сарантион» е сложно композиран завладяващ исторически роман… и затрогваща приказка. Прелестният прозаичен стил на Кай неизменно тече гладко и стига до удивително красиви дълбочини.“

Уинипег Фри Прес

„Омагьосваща приказка… главите текат устремно и се изгубваш в неописуемо изящни пасажи… Една от най-красиво написаните книги в жанра историческо фентъзи!“

Ивнинг Телеграм

„Кай се е заел с потенциално убийствената задача да създаде алтернативна история на Византия, Рим и упадъка и възхода на империи от нашия свят и да ги спои с фентъзи. Успехът е брилянтен; достоверният му и чудесно реализиран възглед за този свят не отстъпва на характерите, които сътворява, за да го насели“.

Аутленд Мегъзин (Великобритания)

Съдържание

Пътуване към Сарантион 5,3

Sailing to Sarantium,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Guy Gavriel Kay

Sailing to Sarantium

© 1998 by Guy Gavriel Kay

 

Гай Гавриел Кай

Пътуване към Сарантион

© Валери Русинов, превод, 2006

© ИК „БАРД“ ООД, 2007

ISBN 978-954-585-753-9

История

  1. — Добавяне