Стивън Кинг
Магьосникът (Тъмната кула IV)

Този роман е за мен като моя Кула, а героите му непрекъснато ме преследват, особено Роланд Стрелецът. Представям ли си що за кула е това и какво ще донесе на героя (разбира се, ако успее да се добере до нея)?

И да, и не. Знам само, че вече седемнайсет години тази тема ме кара отново и отново да хващам перото… Знам още, че в някакво магическо време Роланд ще се приближи до Тъмната кула, тръбейки с рога си… и ако присъствам, вие, мои читатели, първи ще узнаете за това.

Stephen King

Блейн Моно шеметно се носи към последната си спирка… Ако не съумеят да му зададат гатанка, на която не може да отговори, четиримата пътешественици ще загинат.

Спасяват се като по чудо и продължават пътя си към митичната Тъмна кула, ала Роланд внезапно осъзнава, че за да не загуби приятелите си, трябва да им разкаже за онзи болезнен период от младостта си, който досега е пазил в тайна.

Това е историята за трагичната любов между Роланд и красивата Сюзан, за приключенията му с верните приятели Кътбърт и Алан в баронство Меджис, където всеки се стреми да притежава вълшебното кълбо — частица от Дъгата на Магьосника.

В „Магьосникът“ се разказва за вълшебства, прелъстявания и вероломни заговори, това е типичен фентъзи роман.

Всяка книга от поредицата „Тъмната кула“ сама по себе си е завършено произведение. Обединява ги Роланд Стрелецът — олицетворение на самотния отмъстител от класическите уестърни и на рицаря-герой от средновековните саги.

Съдържание

Магьосникът 5,3

Wizard and Glass,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Стивън Кинг

Тъмната кула IV

Магьосникът

 

Роман

 

Превод: от англ.: Юлия Чернева, Елена Павлова

 

Stephen King

The Dark Tower IV: Wizard and Glass

Copyright © Stephen King, 1997

Illustrations copyright © Dave McKean, 1997

 

© ИК „Плеяда“, 1998

© Юлия Чернева, преводач, 1998

© Елена павлова, преводач, 1998

© Димитър Стоянов — Димо, дизайн на корицата, 1998

 

Редактор: Мирослава Стамболджиева

Редактор: Весела Еленкова

Коректор: Петрана Старчева

 

Издателска къща „Плеяда“, София, 1998

Полипринт, Враца

 

Цена: 7400 лв.

История

  1. — Добавяне

Библиоман