Жесток, смразяващ трилър от класата на „Мълчанието на агнетата“. Безжалостно динамичен, неподправено напрегнат… Отличен!

 

Майкъл Бекър е патолог с вид на кинозвезда, но с фатална зависимост от наркотиците. Карло Друз е актьор, отхвърлен от обществото заради белязаното си лице. Двамата се запознават случайно и Бекър съставя план как всеки от тях да се отърве от човека, който му пречи: Друз да убие Стефани, омразната съпруга на доктора, а Бекър — шефката на актьора, която възнамерява да го уволни. Но убийците не спират дотук.

По дирите им тръгва Лукас Дейвънпорт — умно и интелигентно ченге, неусетно въвлечено в мрежата на изкусен манипулатор с една-единствена слабост — очите на жертвите.

 

Джон Сандфорд е псевдоним на отличения с „Пулицър“ журналист Джон Камп. Роден е в Айова, там получава и образованието си. Сандфорд има черен колан по Шотокан карате. Обича да обикаля с кану из диви места и през 1980 година предприема самостоятелно пътуване по река Мисисипи.

Автор е на 15 романа, дванадесет от които са от поредицата „Жертва“. През последните години творбите му се радват на трайно присъствие в най-престижните класации за бестселъри.

Живее със семейството си в Минесота.

Съдържание

Очите на жертвата 4,8

Eyes of Prey,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf


Информация

Издание:

Автор: Джон Сандфорд

Заглавие: Очите на жертвата

Преводач: Огнян Алтънчев

Година на превод: 2001

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: Издателска къща „Хермес“

Град на издателя: Пловдив

Година на издаване: 2001

Тип: роман

Националност: американска

Редактор: Пламен Тотев

Коректор: Недялка Георгиева

ISBN: 954-459-839-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/15448

История

  1. — Добавяне

Библиоман