Зверски убийства на млади жени парализират от страх Абърдийн. На гърдите им убиецът оставя особен знак — жива черна усойница.

Главен детектив Кейт Бошан тръгва по следите му и се сблъсква с невъобразимо зло — с първична ярост убиецът претворява кървав древногръцки мит. Кейт решава да спре свирепата му игра, преди тя да вземе своята трета жертва. Но не предполага, че никой не е такъв, какъвто изглежда, и че истинската опасност едва сега наближава.

 

Превърнал се в абсолютен бестселър по целия свят, с невероятно напрежение до последната страница, „Третата жертва“ ни отвежда в най-вълнуващите дълбини на човешката душа, където се преплитат тъмни тайни и зловещи желания.

 

Борис Старлинг е работил като репортер в английските многотиражни вестници „Сън“ и „Дейли Телеграф“. От няколко години служи в компания, специализирана във воденето на преговори при случаи на отвличане, поверителни разследвания и анализи на политически рискови ситуации. Бил е един от най-младите участници в телевизионните предавания „Остър ум“. Следвал е в Кеймбридж. Понастоящем живее в Лондон.

Първият му роман „Месията“ е екранизиран като телевизионна драма и показан по ББС.

Съдържание

Третата жертва 4,3

Storm,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Борис Старлинг

Заглавие: Третата жертва

Преводач: Градимир Кобарелов

Година на превод: 2003

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Издателство Световна библиотека ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2003

Тип: роман

Националност: английска (не е указано)

Печатница: „Мултипринт“ ООД

Редактор: Иван Тренев

Коректор: Веска Малцева

ISBN: 954-8615-35-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/15562

История

  1. — Добавяне

Библиоман