Библиотеката на Въглен връх не е обичайната тиха, спокойна сграда, пълна с книги. Действително, книги има в изобилие, но едновременно с това тя е и проход към друго, по-висше измерение.

Библиотеката е създадена от Бащата — всемогъщ и тайнствен, той е най-близкото до бог същество на планетата, преборил се преди хилядолетия за правото да властва над нея. Хората са правили опити да му се опълчат в миналото — като някогашния американски президент Ле Мей, осмелил се да атакува отчаяно Библиотеката, заради което бива изтрит от историята и заменен с друг, по-сговорчив държавен глава.

Ала в днешно време нещо страхотно се е объркало. Библиотеката е заключена зад непробиваем магически щит. Бащата е безследно изчезнал. В негово отсъствие претендентите за властта му се раздвижват, а неговите ученици — дванайсетте му осиновени деца — трябва бързо да разберат какво се случва.

Някой се е разбунтувал срещу властта на Бащата… а това може да означава само край на света такъв, какъвто го познаваме. Скоро и слънцето угасва. Войната на библиотекарите започва…

Съдържание

Библиотеката на Въглен връх 4,9

The Library at Mount Char,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Скот Хокинс

Заглавие: Библиотеката на Въглен връх

Преводач: Светлана Комогорова — Комата

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Deja Book

Град на издателя: София

Година на издаване: 2016

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Печатница: Алианс принт

Излязла от печат: май 2016

Отговорен редактор: Благой Иванов; Христо Блажев

Художник: Живко Петров

Коректор: Стойчо Иванов

ISBN: 978-954-28-2073-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5786

История

  1. — Добавяне

Библиоман