Романтика и поезия, вплетени в изповеди за истините в реалния живот.

Драматична и поетична сага за голямо индийско семейство.

Едно момче попада във фамилията и променя както своята, така и съдбата на едно от момичетата в рода. Двамата растат заедно, но когато бащата забелязва, че между децата се заражда нещо повече от приятелство, той се намесва и променя хода на събитията.

Поне така смята загриженият родител. Съдбата е решила друго. Тя си играе с живота на младите, поставя ги на изпитания и най-вече проверява силата на любовта им.

Младежът отива при астролог да му изготви хороскоп, но не знае рождената си дата. Тогава астрологът поглежда дланта му и казва, че вижда в нея „атлас на невъзможния копнеж“.

Заслужава си да прочетете тази книга не само заради литературните й качества, а и защото дава възможност да погледнем в свят, толкова различен от нашия.

 

 

Анурадха Рой е журналист, издател и писател. Получила е образованието си в „Presidency College“, Калкута и New Hall, Кеймбридж. Нейни журналистически материали и литературна критика са публикувани в „Аутлук“, „Индия Тудей“, „Лутлук Тревълър“, „Нешънъл Джеографик Тревълър“, „Библио“, „Телеграф“, „Индиън Експрес“ и „Хинду“.

Работи като редактор и дизайнер в „Пърмънент Блек“ — независимо издателство, което ръководи заедно със съпруга си Рукун Адвани. Живее в Индия.

Първият й роман „Атлас на невъзможния копнеж“ е преведен на 15 езика по цял свят. „Уърлд литръчър тудей“ го обявява за една от 60-те най-значими книги в модерна Индия.

Попада и в краткия списък за наградата „Кросуърд“, която авторката печели със следващия си роман, номиниран за още няколко награди включително и „Мен Ейша“.

През 2004 г. писателката печели и наградата „Пикадор Аутлук“ за нехудожествена литература.

Съдържание

Атлас на невъзможния копнеж 4,6

An Atlas of Impossible Longing,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Анурадха Рой

Заглавие: Атлас на невъзможния копнеж

Преводач: Михаела Михайлова

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: „Унискорп“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: индийска

Печатница: „Инвестпрес“ АД, София

Излязла от печат: 08.06.2015

Отговорен редактор: Теменужка Петрова

Редактор: Нина Джумалийска

Художник: Ева Гитова

Коректор: Димитър Матеев

ISBN: 978-954-330-414-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1219

История

  1. — Добавяне

Библиоман