„Танц с дявола“ е провокираща и еротична смесица от истина и въображение, забъркана в центъра на световния филмов рай и ад — Холивуд. Изненадващ факт на този роман е, че негов автор е световноизвестният киноактьор Кърк Дъглас, шестващ по световните екрани повече от 40 години със своите седемдесет и пет филма. Книгата е световен мегабестселър.

 

Главният герой Дани Денисън иска да забрави своето минало като се прави на антисемит, след като цялата му фамилия е унищожена в хитлеристки концентрационен лагер. Въпреки блестящата му кариера на преуспяващ режисьор, неговият личен живот е изпълнен с проблеми. Оженва се за дъщеря на милиардер, чийто алкохолизъм я води често до границата на смъртта. Опитва се да спаси своята красива дъщеря от зловредното влияние на богатия си тъст, решен да разруши кариерата му.

Дани живее в лъжа, измислена от самия него и вярва, че ще запази тайната на своята метаморфоза до края на живота си. Ненадейно среща Люба, колгърл, луксозна, скъпоплатена проститутка, красива и неотразима. Тя го завладява изцяло и в един бесен любовен ураган той променя собствения образ в самия себе си…

Съдържание

Танц с дявола 4,6

Dance with the devil,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Кърк Дъглас

Заглавие: Танц с дявола

Преводач: Юрий Михайлов

Година на превод: 1993

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ГАЛ-ИКО

Град на издателя: София

Година на издаване: 1993

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: ДФ „Полипринт“, Враца

Художник: Атанас Василев

Коректор: Анка Захариева

ISBN: 954-8010-34-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5198

История

  1. — Добавяне

Библиоман