Читателски коментари (за „Коледна песен “ от Чарлз Дикенс)

  • 1. Роди (11 юли 2011 в 19:33), оценка: 4 от 6

    Това е книга, която всеки трябва да прочете. Главният герой Скрудж се среща с три призрака в коледната нощ и с тяхна помощ разбира, че трябва да преразгледа ценностната си система — няма нищо по-важно от семейството, приятелите, любовта и това да помагаме на хората, които са в нужда. Книгата не успя да ме развълнува особено, затова не и дадох и висока оценка. Да, книгата е класика, но не мисля, че е шедьовър. Приятно четене.

  • 2. Мю (24 ноември 2011 в 14:26)

    Книгата е чудесна! Не напразно продължава да се издава и чете вече почти 170 години. Дикенс пише за ценностите в човешкия живот, за грешките и за заблудите, за момента на преосмислянето и възможната промяна, ама така майсторски, че ще усетите студа в пустата къща на Скрудж, ще чуете подрънкването на веригата на Марли и ще ви полазят тръпки, после ще ви се свие сърцето за малкия Тим, а накрая ще ви обхване истински коледен дух и ще ви се иска да извикате като героя: „Весела Коледа!Нека Господ благослови всички ни!“ Вълнуваща е „Коледна песен“ и вдъхновяваща!

    • 3. 5ja (25 ноември 2011 в 10:19)

      наистина — оригиналът е по-добър от всички филми правени по него, а те сигурно са стотици! и аз тези дни я прочетох, за да ми дойде предколедно настроение и подейства!:))

  • 4. Маргарита (16 декември 2012 в 18:57)

    Една от най-хуманните и оптимистични книги за всички времена!Нека вярваме,че има добро и то е във всеки от нас…А що се отнася до Дикенс,е той няма нужда от оценка!

  • 5. Mora (25 декември 2013 в 19:31)

    Всеки от нас в различни моменти е малко или много като Скрудж — забързан, груб, невеж . „Коледна песен“ ни припомня ценности, истини и какви трябва да се стараем да бъдем — малки елементарни неща, които често забравяме, подхванати от вихъра на ежедневието. Книга за малки и големи. Прочетох тази книжка на Коледа — най-доброто време за това. :)

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.