Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Година
(Пълни авторски права)
Форма
Разказ
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
няма

Информация

Издание:

Автор: Мира Балдаранова

Заглавие: Пеперуда

Издание: първо (не е указано)

Издател: не е указан

Година на издаване: 2022

Тип: сборник

Националност: българска (не е указана)

Печатница: М&БМ ООД

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/19532

История

  1. — Добавяне

По знаците познавам те, че си божествен. Живееш нависоко, в света на Бог летиш и ми оставяш нежните послания Любов, разпознаваеми единствено със сетивата. Говориш ми с Любов божествена, тъй неуловим и светъл е гласът ти. Напомняш ми на Бог, когото срещнах в детството си. Духът ти беше с мен при Него. Обичаше ме с музика за първи път. С Божествената музика ме любеше. И сетивата ми прогледнаха, отвориха се за невидимия свят. И беше чудно хубаво, и беше непознато.

Затичах се в прегръдките на Татко да се сгуша. Светът ти беше толкова красив, че ми се искаше да бъде Истина. Тогава Татко ми разказа всичко и разбрах как може някой истински да те обича. Като в приказка. Сама я пишеш с мисълта и тя се сбъдва, случва се наистина. Светът край теб се ражда нов, обича те и те сънува също.

И в този свят се учим да обичаме внимателно, красиво, нежно, деликатно. Да бъдем сетива на другия и да е хубаво, и да не драска. И той да няма атомна структура, а да е с етерна, небесна, ароматна. Да галим с мислите, да бъдем светлина в ума, да носим топлина в душата. Божествени да сме. Гласът на другия да чуваме отвътре. Със слънчевите мисли да се будим и да творим живота. Да бъдем тихи, деликатни в своята душа. За да ни чуват другите.

Край