• 1. Георги (14 септември 2009 в 20:06)

    Една от любимите ми поредици. Чел съм я няколко пъти и сега ми се иска да я препрочета, но няма том. 2. Работи ли се по качването на липсващия том или ако трябва да помогнем с нещо? Имам ги и трите тома, но се намират на 200км от мен в момента :(

    Благодаря за страхотния сайт.

    • 2. gost (15 септември 2009 в 19:20)

      Провери в отдел „Сканиране“. Ако го няма, можеш да помогнеш като сканираш липсващите части от поредицата.

  • 3. Цветелина Николова (22 март 2011 в 15:40)

    Невероятна поредица!

    Когато прочетох първата книга не вярвах, че ще стане една от любимите ми трилогии. Да си призная не знам колко пъти съм препрочитала и трите книги.

    Препоръчвам силно книгата на всички подрастващи, а и на порасналите деца :).

  • 4. Георги Иванов Тончев (30 август 2011 в 22:54)

    Страхотна вълнуваща.Мен ме научи на много неща.Ще се сещам винаги за геройте и техните съдби.

  • 5. Живко Лазаров на 43 години (27 октомври 2011 в 22:38)

    Здравейте. Първия том го прочетох когато бях на дванадесет години. От тогава това мие най често четената книга. Аз също научех много неща от тази поредица. Винаги когато съм нещо неспокоен сия чета.

    • 8. Galimundi (12 април 2013 в 01:30)

      Живко Лазаров

      И аз съм на същата възраст. Също като Вас я четох когато бях на 12–13 години. Надявам се децата ми да изпитат същото когато я прочетат. Дъщеря ми вече е на подходяща възраст. Не знам обаче как ще я възприемат след Хари Потър, Беър Грилс и … Светът се променя и децата които бяхме не се преекспонират в нашите наследници. Все пак се надявам да им достави удоволствие. А аз ще си я прочета пак трилогията да видим дали е сотанало нещо от онова 12 годишно момче някъде дълбоко скрито в 43 годишния мъж.

  • 6. itachi_hatake (24 юли 2012 в 00:07), оценка: 6 от 6

    Здравейте. Много хубав роман. За пет дни прочетох и трите тома, а ходя и на училище и си уча уроците. От една година и половина чета постоянно, няма ден в който да не чета поредният роман било от библиотеката на родителите ми или от този сайт, но никоя друга книга не ме е увличала така както Синовете на Великата мечка, не че другите книги който чета са безинтересни, скучни или нещо такова, но тази е просто уникално. От края на Януари 2012 до сега когато пиша този коментар т.е. средата на Юни съм препрочел тази книга четири пъти. Прехвърля ме при Твърдокаммения Харка Нощното око Стрелеца по бизони Убиеца на вълци Ловеца на мечки Токай-Ихто и неговата история, сякаш сам преживявам всичките приключения на Харка. Уникална книга трябва да се прочете от всеки. Преди да почна да я чета не вярвах, че мога да чета по 250–300 страници на ден, особено с мойте уроци (аз съм 10 клас), но се случи, така ме грабва. Дано и на вас да ви хареса така както на мен.

    • 13. A Warrior of Light (3 март 2017 в 14:41)

      Леле, не мога да го кажа по-добре. Мен лично много ме трогна и ме държа под въздействието си цялото ми 12то лято.

  • 7. dimiter87n (10 януари 2013 в 12:22), оценка: 6 от 6

    Книгата е велика , много ми харесва, грабва те още от самото начало.Радвам се, че толкова млади хора са чели поредицата, такива книги дават много и се помнят вечно!!!

  • 9. Сако (3 декември 2013 в 09:56)

    Сигурно е добра, ама малко странно ми се вижда немски автор да пише за Дивия запад. Ето например Карл Май никога не е стъпвал в тази част от земното кълбо, но е написал стотици книги, в които действието се развива точно там. Даже за някой от неговите издания в България имам съмнения дали въобще той е действителния автор. Но както и да е — по време на комунизма в Източна Германия явно е съществувала тенденция към създаване на уестърни. Филмите на Гойко Митич илюстрират това твърдение. Пак казвам — не съм чел книгата, не казвам дали е добра или лоша, просто ми се струва някак неестествено германец да пише за индианската тема. Това е все едно американски автор да пише за хайдути или националноосвободителното движение у нас.

    • 10. Куция вожд (3 декември 2013 в 11:25)

      То и навремето имаше едни критикари, които не бяха чели Солженицин, но категорично осъждаха книгата му…

      Дали академик Лизелоте Велскопф-Хенрих е била в Съединените щати, или не, не е толкова важно. Но потомците на Седящия бик и Лудия кон явно са били толкова силно впечатлени от нейните романи, че са я приели за член на племето дакота-оглала и са я почели с името Лакота Ташина.

      Та нека да не е ходила в Америка!…

    • 14. A Warrior of Light (3 март 2017 в 14:44)

      Да, ама авторката е историчка и специалността и е Северна Америка. От тази книга научих много интересни неща, дето в Уикипедия ги няма.

    • 15. lowriderzzz (30 септември 2021 в 21:08)

      Елизабет Шерлот (под псевдоним Лизелот) е била в Америка. От малка се интересува от съдбата на индианците и защитава онеправданите и даже още на 10 годишна възраст чрез писмо успява да склони тогавашния президент на Мексико да прояви толерантност срещу тамошното племе на яки, когато те възстават срещу правителството при налагането им да пращат в резерват.

      Освен това, ако си от друга нация не те прави по малко способен да вземеш отношение към съдбата на различна от твоята нация. По близък до нас пример е този с Джеймс Баучер.

      А относно Карл Май — и той е бил в Америка. Просто се поинтересувайте повече.

      И най вече прочетете книгата преди да предявявате мнение.

  • 11. drackon (3 декември 2013 в 17:14)

    Половината американци са бивши германци,а ти прочети книгата и тогава пиши коментар!!! Имам втората книга, данам я на всеки, който се заеме с обработката и в ел. вариант!!!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.