Читателски коментари (за „Човек без куче “ от Хокан Несер)

  • 1. Devoted of Slaanesh (13 май 2022 в 22:11), оценка: 5 от 6

    Много ми хареса този роман — страхотно създадени и описани герои, интригуваща криминална история и всичко това е отлично съчетано с авторовото чувство за хумор и с усета му да борави умело с думите!

    „Човек без куче“ отсрами скандинавските автори на кримки безапелационно, а аз очаквам с нетърпение следващата си среща с инспектор Гунар Барбароти!

    Моята оценка — 4,5*.

    Цитат:

    „Водещото заглавие се запечата в майчиното сърце на Розмари като дамга върху крастава свиня.“????????

    P.S. А аз си мислех, че балканските семейства са дисфункционални … Швеците пак ни отвяха с 200!

  • 2. Kirov72 (28 май 2022 в 00:00)

    Дълбочината на образите е реалистична и всява чувство за изключително депресирани персонажи. Не смятам , че шведите са толкова отчаяни, безволеви и депресирани.

    • 3. domino1 (31 май 2022 в 15:34)

      Шведската литература изобилства от депресирани персонажи. Известни шведски писатели доказано са имали сериозни психически проблеми. Отчаяни и безволеви хора има във всяка нация, но е факт, че Швеция често оглавява европейски класации за процент на регистрираните болни от депресия. Разбира се, подобни класации са твърде условни — например България обикновено е с много малък процент регистрирани болни от депресия, но всички сме единодушни, че хората с подобни психически проблеми са навсякъде около нас, дори да са формално интегрирани в обществото.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.