Включено в книгата
Година
???? (Пълни авторски права)
Форма
Предговор
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
няма
Форматиране
zelenkroki (2018)

Издание:

Автор: Борис Младенов — Young

Заглавие: Две сенки бяхме

Издание: първо (за сравнение с хартията)

Издател: ИД ПРИНТ

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: стихосбирка

Националност: българска

Печатница: ИД Принт

Редактор: Адриана Димитрова

Коректор: Адриана Димитрова

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5234


Интимните преживявания са различни и уникални за всеки човек. В болшинството от случаите те са обикновени и банални, и едва ли представляват интерес за широката публика. В екстремни случаи те варират в две противоположни крайности:

Едните са богати на възвишени, пламенни чувства, породени от една-единствена личност, каквато е любовта на Данте към Беатриче, на Петрарка — към Лаура.

Другите са бедни на чувства, но са богати на пикантни любовни похождения и скандали — Дон Жуан и Джакомо Казанова.

Аз се намирам в огромното множество между тези две групи. За жалост не мога да предложа нищо ново, нищо интересно, нищо, което не е изживяно и не е изказано до сега. Ако все пак се реших да напиша и публикувам тази книга, то е защото тя поднася на читателя допотопните чувства и преживявания на един моногамен мъж, нещо все по-рядко и по-необичайно, като явление в нашия модерен, технизиран свят, в който семейните устои се рушат с неимоверна скорост.

От друга страна аз се чувствам горд и благословен с любовта, с която прекарах своя живот и благодаря на Съдбата за всичко онова, което ми се случи до сега.

Болшинството от тези стихотворения съм публикувал в предишните ми книги, но трябваше, да ги събера тематично в една стихосбирка — така въздействието им би било по-голямо. Само малка част са нови и непубликувани.

Ако някой се излъже да ги прочете — Приятно четене!

Край