Читателски коментари (за „Синдер “ от Мариса Мейър)

  • 1. Ms.shadowhunter (17 юли 2016 в 01:28), оценка: 5 от 6

    Модерната пепеляшка. Така се описва тази книга, но тя е много повече. Аз лично прочетох всяка книга от тази поредица с такова огромно желание и мога да кажа, че историите се придържат към главната идея на основната приказка. Идеята обаче се развива в такива невероятни посоки, че човек не може да повярва. Персонажите се развиват, обогаттяват и до епилога краят е една голяма въпросителна. Толкова е интересно и пълно със загадки, че всяка секунда дашеч от книгата е истинско мъчение. Някой тайни се разкриват други не, но всичко е свързано и ако помните малките подробности много неща ще ви се изяснат още преди да са официално изяснени в сюжета. Книгите са невероятно свързани с нашият свят и макат обстановката да е коренно различа всеки може да открие остинете за светът вътре.

  • 2. Милена (27 октомври 2016 в 20:47)

    А кои са другите книги, извинете, защото тук май има само една?

  • 3. Belle_White (13 януари 2020 в 11:33), оценка: 5 от 6

    Много интересно представена история! Достави ми удоволствие да я чета!

  • 4. Цар Изрод (7 юни 2023 в 15:36), оценка: 4 от 6

    Здравейте приятели,

    поредицата е забавна за четене, т.е. наистина е добра за забавление през свободното време, но не е нищо повече от това.

    Препратките към някои от най-класическите приказки на практика са толкова отдалечени, че можеше да се мине и без тях.

    Езикът на аворката е интересен и описателен до толкова, до колкото се създава впечатление, че по-скоро е сценарий за забавен фентъзи сериал, отколкото за роман. Всичко е наивно, фантасмагорично и забавно като в комедия. Липсва дълбочина на характерите, те по-скоро отразяват някакви архетипи.

    От една страна поредицата е наквасена в уоук-културата и модерния, криворазбран феминизъм, от друга страна мъжките характери отлично рефлектират наблюденията на Джордън Питърсън, относно женските еротични фантазии. Всички компетентни герои са самостоятелни, силни, независими жени. В същото време мъжките образи са некомпетентни, тъпи, непохватни, но в същото време физически силни. И опасни! За всички, с изключение на женските, които закрилят.

    За съжаление самата авторка не е достатъчно компетентна, за да представи ултра-компетентните женски образи автентично, от което уоук напъните придобиват леко смешен вид. За капак, героините непрекъснато се разсейват с романтично-еротичните въжделения на авторката във възможно най-неподходящите моменти.

    Като цяло поредицата е тъповато романтично-оперетна, но достатъчно забавна, за да си заслужава прочита.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.