Читателски коментари (за „Метро 2034 “ от Дмитрий Глуховски)

  • 1. felipe (14 април 2015 в 17:57)

    Доживях,господи…специални благодарности на всички положили усилия тази книга да се появи тук!Големи сте!

  • 2. felipe (4 май 2015 в 18:47)

    Много ,ама много слаба книга,добре,че не я купих.Тромава,безидейна,с почти никакво действие,изобилстваща от философски прозрения на автора.Много трудно се чете и на няколко пъти изпусках линията на действието и изпитвах желание да я оставя.Имам чувството,че автора чисто си прекарва евентуалните читатели,разчитайки да купят книгата ,въз основа на впечатленията от Метро 2033 ,реално не влагайки нито труд, нито въображение в продължението…мисля,че си е казал-„първата част се прие добре,що да не изкарам още някой лев с едно продължение“…и за няколко седмици го е спретнал.Та така…

  • 3. Nedko (4 май 2015 в 20:34)

    Напълно подкрепям и двете мнения на felipe. Очаквах много повече от книгата. Насилих се да я изчета до края, само защото следващата книга Метро 2035 излиза през юни, а тя може да е отново добра като първата. Иначе огромно благодаря на екипа който се е потрудил за да можем да я четем и ние.

  • 4. metiv (11 октомври 2015 в 15:48), оценка: 4 от 6

    Благодаря за усилията по оформянето и публикуването на книгата! Според мен 2034 не е на нивото на 2033, даже е значително отстъпление.

  • 5. dobro (21 февруари 2016 в 11:32)

    Твърде много разтягане на локуми, флешбеци и сантименти. Почна ли да прескачам цели абзаци — ясна работата. Повече действие, наука и чудовища в следващата част, моля.

  • 6. анди (21 февруари 2016 в 23:08)

    Четох я 2034 преди няколко месеца. Понастоящем нищо не помня от нея, за разлика от 2033 (която четох преди повече от година). Правете си изводите колко ме е ’впечатлила’ 2034 :)

  • 7. felipe (1 май 2016 в 09:15)

    Излезнала е Метро 2035 по нашите книжарници,дано е по-добра от 2034,а защо не и от 2033 :) .

  • 8. becko_vn (7 октомври 2016 в 16:03), оценка: 3 от 6

    За съжаление съм съгласен с коментарите дотук… Определено много посредствена книга, липсва ѝ каквато и да било динамика, авторът зарива читателя с прекалено отвлечени разсъждения и блянове, който са градивната (основна) част на тази книга. Лошо конструирана история, още по-лош избор на главни герои, лош сюжет (намиращ се основно в главите и бляновете на героите)… Общо взето посредствеността е пълна. Въпреки това благодаря много за качването на книгата. Радвам се, че все пак успях да се докосна до част от книгата (не можах да я изтърпя до края) и очаквам с нетърпение 2035 :)

  • 9. Фракс (R) (9 октомври 2016 в 01:58)

    Романът е значително по-добър от „Метро 2033“. Като дълбочина е съпоставим с „Пикник край пътя“ на братя Стругацки. Но за да сте в състояние да го оцените, навярно трябва да сте над 40… Или поне да не възприемате книгите като преразказ на холивудски филми, в които всичко е див екшън с чудовища, стрелба и секс, предназначени да задържат вниманието на индивиди с двуцифрено IQ, страдащи от СДВ.

  • 10. felipe (9 октомври 2016 в 09:59)

    Хахахаааа…да сравняваш „Метро 2034“ с „Пикник край пътя“ е абсолютно несериозно и комично,лично за мен повестта на братя Стругацки е може би най-доброто ,което съм чел ,а да ти кажа честно съм чел почти всичко ,което си заслужава в жанра.

    • 11. Мостич Ариеца (9 октомври 2016 в 11:12)

      felipe

      За да възхваляваш гнилата ябълка „Метро 2034“, поставяйки я редом до диаманта „Пикник край пътя“, ти е необходим кремълския тунинг на мозъчето на Фраксчо. :) Тогава и ти ще се прехласваш пред всичко руско и милитаристично и ще отделяш словесни храчки срещу всичко западно и американско, етикетирайки го като „холивудско“ (каквото и да значи това).

      Харесвам романите на Глуховски — най-много „Бъдеще“. „Метро 2034“ обаче е такава яка издънка, че на писателя му се наложи да отиде на поправителен с „Метро 2035“.

      А Фраксчо, търсейки заспалата, отново се е натъкнал на зъбатата. :D

    • 12. Фракс (R) (10 октомври 2016 в 09:28)

      @felipe

      Съдейки по пунктуацията ти, едва ли си на повече от 20 години. Следователно няма как да си чел и една десета от „всичко, което си заслужава в жанра фантастика“, дори да си прекарвал по 8 часа от всеки ден с книга в ръка, откакто си научил азбуката на 7. Увереността ти ми напомня апорията на Зенон за кръговете на знанието — колкото по-голям е кръга, толкова повече допирни точки имаш с онова, което още не ти е известно…

      @Мостич Ариеца

      Не възнамерявам да храня форумни тролове, получаващи заплата от ул."Козяк". Върви да си заработваш надницата с коментари в новинарските сайтове.

    • 13. Мостич Ариеца (10 октомври 2016 в 20:10)

      Ето това имам предвид, felipe, като казвам, че такива като Фраксчо са с по кремълски галванизирани мозъчета бригадирчета-надничари. И към двама ни Фраксчо манифестира характерната за форумни тролове агресия с евразийска ориентация, бранейки фанатично Руския мир с типична инатливост („Ни шагу назад! За нами Москва!“).

      Поради липса на аргументи по отношение на мнението ти, felipe, Фраксчо твърде неинтилигентно се опитва да измести дискусията в полето на личното уязвяване с тролския номер за „неграмотността на опонента“.

      По отношение на мен пък опитва още по-изтъркания номер от лубянския пропаганден арсенал — а именно хулните квалификации за „вражеската агентура“ и „чуждопоклонничеството“. И не разбира, Фраксчото му с Фраксчо, че именно с тролския си модел на „общуване“ сам-самичък откроява наяве собствената си русофилишка душевна гнусота.

      И подобни субекти ще ни поучават що било стойностно в литературата…

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.