Читателски коментари (за „Не пуша вече! “ от Алън Кар)

  • 1. Stella _ (1 февруари 2013 в 20:45), оценка: 6 от 6

    Благодарение на тази книга вече три години не пуша. Горещо я препоръчвам на хората които са решили да приключат с цигарите.

    • 2. filthy (1 февруари 2013 в 23:00)

      А аз, благодарение на тази книга, пуша по 2 кутии. :)

  • 3. Росица (6 април 2013 в 14:20)

    Книгата е много полезна. Истината е, че за всеки по — интелигентен и разумно мислещ човек, тя не казва нищо което той да не знае. Но самия начин по който е поднесена е въздействащ. Но както казва автора, трябва да се прочете с отворено сърце. Ако си предварително убеден, че няма да ти помогне, или скептично настроен относно положителния и ефект, вероятно наистина няма да ги откажеш. Преди всичко трябва да го желаеш. Аз я прочетох и вече не пуша, а бях страстен пушач, книгата те учи как да манипулираш собствената си мисъл. Успех на всички желаещи да се преборят с тази отвратителна зависимост.

  • 4. vavica (16 май 2013 в 21:35)

    Според мен е много важно с каква нагласа човек започва да чете книгата. Лично аз не съм я чела (отказах цигарите като забременях), но сестра ми имаше огромно желание да откаже цигарите и й подарих тази книга. Вече от няколко месеца не пуши. Ако човек е решил да пуши, колкото и подобни книги да прочете пак няма да откаже цигарите.

  • 5. Ивайло (20 май 2013 в 14:10)

    От 2 кутий и половина на ден на НУЛА! Страхотна!

  • 6. Александър (13 септември 2013 в 21:12)

    Близо една година вече не пуша, чрез метода описан в книгата на Алън Кар.

    Към всички недоволни пушачи — опитайте, заслужава си. Успех!

  • 7. Мечтателка (2 октомври 2013 в 19:25), оценка: 6 от 6

    Книгата е страхотна от много време се мъча да оставя тази отрова , но никога не съм успявала , винаги отровата и малкото чудовище са ме карали да се отчайвам и да си мисля , че те са моето спасение . Но благодарение на тази книга , никога повече няма да сложа тази отрова в устата си !!!! И както вече казвам "Ура аз съм свободен човек и не се влияя от общата депресия "

  • 8. Тинко Маринов (7 февруари 2014 в 19:23)

    Не мога да разбера защо ако имам ключа от палатката ще пиша 568 000 страници, че го имам, а няма просто да го покажа. Аааа, мисля че разбрах — ставало въпрос за пари!

  • 9. търсач (25 октомври 2014 в 11:13)

    Супер е книгата! Колежка, която пушеше повече от 8 години отказа цигарите окончателно след като я прочете. Тогава ми я препоръча и на мен. Дотогава бях пушил 3 години и половина по кутия на ден. Прочетох я и аз спрях. Просто супер!

  • 10. колежката (25 октомври 2014 в 14:35)

    Търсача малко послъга. Всъщност той си поиска, аз му отказах и той също се отказа. Иначе си попушвам, и то не само тютюнец. :D

  • 11. Диди (25 октомври 2014 в 17:22)

    И аз спрях цигарите, въпреки че така и не прочетох цялата книга.

  • 12. мармар (5 ноември 2014 в 10:47)

    Нищо по различно не прочетох от тази книга което знам. Много мои близки които пушена като комини ги отказаха след заболяване и се уплашиха. Истината е волята. Всичко друго е бля бля. Аз също съм била пушач но ако нямаш воля нищо не става.

    • 13. Саша (5 ноември 2014 в 15:24)

      Никаква воля и никаква уплаха…Благодарение на тази книга отказах цигарите преди почти 4 години и не мога да опиша признателността си към автора за неговия метод!!!

      • 14. дрън-дрън (6 ноември 2014 в 03:52)

        Т.нар. „книга“ е всъщност платена (е, в случая безплатна) реклама на веригата клиники на автора. И най-наглото от негова страна е, че очаква веднъж да му платим, като си купим книгата, за да четем скритата му реклама и да отидем да му платим втори път в клиниката му, за да откажем цигарите. Нещо, което всеки човек може да направи сам у дома без особени усилия. Последното твърдя от позиция на човек, стигнал до половин грам хероин на ден венозно и спрял преди четвърт век само със собствени усилия, без никакви клиники, комуни и метадонови заместващи терапии.

        • 15. мармар (12 ноември 2014 в 15:45)

          Много точен коментар.

        • 27. thegreenmarker (30 декември 2021 в 01:33)

          Интересно как повечето хора я прочитат и ги спират и изобщо не стигат до клиника. Пък за тези единици които не им подейства книгата, защо да не пробват с клиника. Там до колкото знам ти връщат парите, ако пропушиш пак..

          Тая циничност съмнявам се да ви служи добре в живота :/

          Аз пуших 4 години, изслушах аудиокнига и ги спрях. И около 5 години не ми се пишеше изобщо.

          На един купон наруших едно от правилата — от любопитство реших да запаля една цигара да пробвам какво е, че бях забравил все пак 5 години. Беше гадно. Но пропуших след нея постепенно пак. Няколко месеца пуших и накрая пак я изслушах и пак ги спрях

          И сега отново съм свободен. Не ми се пуши изобщо. А през ден около мене е пълно с пушачи. Не им завиждам, съжалявам ги, препоръчвам им книгата.

          Тази книга освобождава хората

          А е книга, а не изречение, защото ключът е цялата книга от до, и не може да се обясни в едно изречение методът.

          Най-кратката версия на книгата я има в Амазон на английски като аудиокнига -the easy way to stop smoking and vaping. Но тя е по-скоро за хора, които са нарушили някое от правилата, например без да им се е пушило от любопитство са запалили цигара и са се закачили пак, но вече знаят основата.

          Кратка версия е и quit smoking boot camp. Но и тя е по-скоро за хора дет знаят метода вече.

          Освен това 100тина страници не е дебела книга..

  • 16. galileo (13 ноември 2014 в 10:13), оценка: 6 от 6

    И аз отказах цигарите благодарение на тази книга, почти година не пуша и нямам никакви желания за пушене.

    Дори да става въпрос за пари, според мен, всяка стотинка която е спечелил този човек си заслужава.

  • 17. Русан (3 август 2017 в 16:34)

    19 години пушех…. Прочетох руската версия на книгата, спрях ги веднага след като прочетох книгата! Вече 1 месец не пуша. За което съм. Много благодарен! И никога ама никога няма да започна отново!

  • 18. Отказал се (27 януари 2018 в 20:26)

    Аз не съм чел книгата,но от три месеца не пуша,след прекаран мозъчен кръвоизлив. Шубето е голям страх да знаете.????

  • 19. vakantanga (12 март 2018 в 15:37), оценка: 6 от 6

    Книгата е страхотна!!! Пушех по кутия на ден в продължение на 27 години, но благодарение на тази книга не пуша вече 2 месеца и не мисля повече няма да сложа тази отрова в устата си !

  • 20. ManoelDimitrov (15 май 2019 в 16:38)

    Пиша този коментар 4 години по късно след като прочетох книгата. При мен книгата определено проработи и от 2 и половина кутии на ден на нула, дори много пъти покрай пушене на други вещества съм вкарвал в тялото никотин от тютюн, но така и не пропуших повече, преди около 4 години, когато четох книгата за пръв път, спомням си добре, че съвсем искрено се изсмях на автора, но въпреки това я прочетох и така, връщам си думите назад и се каня наистина да напиша едно писмо с едно огромно БЛАГОДАРЯ на този човек.

    Но е факт, че имах огромно желания да спра цигарите защото си давах сметка, че по начина по който пушех, няма да изкарам дълго.

  • 21. мармар (27 май 2019 в 23:09)

    Пиша този коментар почти 5 години след първия.Това което написах тогава че всичко е до воля и страх при заболяване се случи и на съпруга ми

    2015 претърпя тежко заболяване от което реши че му се живее повече от — цигарите . Пушеше по 2 до 3 кутии на ден .При мен само воля и инат ме спряха 2013 год . даже димът ме дразни и не го понасям.Но все пак ако някой му помага книгата пак е по — добре отколкото този лоша зависимост.

  • 22. f60475 (28 май 2019 в 12:53), оценка: 6 от 6

    И аз бих искала да се включа с коментар. Моля, не се влияйте от коментарите, че това е книга за реклама на клиниките на автора. Естествено, че ще ги спомене, но книгата нямаше да е работеща, ако идеята й беше да Ви заведе в клиниките му. А тя работи! Не пуша от един месец, а пушех 14 години. И не става въпрос за воля, а за нагласа. Това е великото на тази книга — променя нагласата, която всички ние имаме за пушенето.

    • 23. Ф р а к с (28 май 2019 в 20:30)

      Ако книгата беше „работеща“, нямаше да има нужда от веригата клиники на автора и. Това, че си спряла цигарите за месец нищо не значи. Както е казал Марк Твен: „Няма нищо по-лесно от това да спреш цигарите. Аз лично съм го правил над 100 пъти.“ :) Ако не запалиш нито една в следвашите 4–5 години, тогава ела се хвали.

      Нагласата, която има всеки пушач към цигарите, е една и съща — мрази ги. Е, с изключение може би на малоумните тийнове, които сега започват да пушат. И на пенсиите, които вече са го отписали тоя живот и им е все едно колко ще изкарат още. Най-точният коментар е на мармар: или трябва желязна воля да ги спреш, или страх, че ще умреш. Трети вариант няма!

      • 28. thegreenmarker (30 декември 2021 в 01:42)

        Аз ги спрях за 5 години без да ходя на клиника. После на един купон наруших една от инструкциите пробвах „само една цигара“ да видя какво е от любопитство, че бях забравил, (а не ми се пишеше изобщо) и се зарибих пак.

        Пак я изслушах аудиокнига та и пак ги спрях. ПАК БЕЗ КЛИНИКА. И вече месеци след това все още НЕ МИ СЕ ПУШИ ИЗОБШО. А съм заобиколен от пушачи. Съжалявам ги, тъжно ми е за тях. Особено когато слушат разбирачи и циници като вас.

        И много „знаят“.

        Книгата работи. Дори на 5 години да трябва да я преслушвам наново това бяха 5 години прекарани в свобода. Преди като бях пушач не можеш да пътувам адекватно с влак, постоянно мислих дали ще ми стигнат цигарите като ходя някъде.

        Сега изобщо забравям, че цигари съществуват. От време на време като видя някои пушачи да пият за цигари на купон ми става тъжно за тях, но и благодарно, че попаднах на тая книга, че не се повлиях от циничен коментар като вашия, Ами и дадох шанс, прочетох я и ги спрях.

        Цинизма е лошо нещо колега :/

        Като цигсрите — вреди на вас и за другите около вас

        • 30. Врял и кипял... (30 декември 2021 в 14:51)

          thegreenmarker

          Следващия път, когато ПАК ги откажеш тия проклети цигари, не забравяй да се отбиеш тук, за да споделиш своя многострадален опит и да просветлиш невежите с поредните ти пропагандни клишета колко ефикасно е четенето на на въпросното книжле.

  • 24. annima (29 май 2019 в 09:09)

    Препоръчвам! Благодарение на тази книга не пуша вече 15 години, след 20 години стаж. Въздействието и е уникално. Изведнъж разбираш, колко е глупаво да пушиш.Вредно, грозно, скъпо, само глупак би продължил. Поне аз така се почусвах.

  • 26. Dimityr Borisov (16 декември 2021 в 15:02)

    Радвам се, че прочетох коментари, в които се казва, че книгата е помогнала. Пожелавам успех на всички. Аз лично не се сравнявам с образа на пушача в книгата и затова не приемам инструкциите за отказване на цигарите.

    Прочетох книгата и видях и реклама, и внушения, които не ми допадат. Но ще се радвам ако греша и книгата наистина е помогнала на много хора да откажат цигарите.

    • 29. thegreenmarker (30 декември 2021 в 01:52)

      Ами може би не сте внимавали докато четете, или не сте честни със себе си. Мирът че „аз не съм като другите пушачи“ е точно това мит.

      Всички пушачи са еднакви.

      Никотиновите ни ацетилхолинови рецептори са ни едни и същи. Причината поради която пушим също. — голямото чудовище (лъжите и пропагандата отвън) и малкото чудовище (никотиновия глад).

      При вас звучи, като проблема да е в това, че отказвате да приемете истината зад „голямото чудовище“ — някоя от причините, които използвате като оправдания вероятно много ви харесва и предполагам не можеше да я погледнете чест о, като самозаблудата, която е.

      Прочетете книгата пак по внимателно и ЧЕСТНО, а не цинично.

      Може да дръпнете от торентите или либген — безплатно, да не би случайно да дадете някой лев без да искате на организация, която е освободила буквално милиони хора от зависимостта, щото явно имате някакъв проблем с парите — Мар, че нямате проблем да ги давате на тютюневите производители явно.

      Та из торентите безплатно може да намерите по-нови версии, разширени на книгата. Търсете в LibGen — The east way to stop smoking by Allen Carr. Има различни версии на книгата

      За Мен най-добрата е quit smoking book camp.

      Има и филмче из торентите .. който търси намира.

      Алън Кар промени/подобри живота ми и за това, ще съм му благодарен цял живот. Като гледам коментарите май не съм само аз..

      Ама нали щото и аз си виках едно време, че „аз съм различен от другите пушачи“. Е да различен съм, щото съм вече непушач..

      Напуснах потъващия кораб.

      Искрено ви пожелавам и на вас да го напуснете. Да си свободен от никотина е супер якото нещо

  • 31. Stefka P (30 декември 2021 в 16:20)

    Не съм дала оценка на книгата , защото така и не я прочетох..Но я намерих и си я сложих до шкафа по препоръка на моя приятелка, която я бе прочела и отказала цигарите . Междувременно се случи нещо / няма да го коментирам,лично е/,което ме мотивира и отказах цигарите , реших и никога повече не запалих цигара….Пожелавам на всички воля и сила , за да ги откажат…

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.