Включено в книгата
Година
(Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
Характеристика
Оценка
5,4 (× 13 гласа)
Сканиране и разпознаване
drkiko
Корекция
zara new (2011 г.)
Допълнителна корекция и форматиране
trooper (2011 г.)

Издание:

Никола Николов. Тайните протоколи

София, 2003 г.

ISBN: 954783009Х


Изявления на известни евреи

Неотдавна нашият народ даде на света нов пророк. Той има две лица и носи две имена: едното е Ротшилд — лидер на всички капиталисти, а другото е Карл Маркс — апостол на тези, които искат да унищожат всички останали.

Блументал

Judisk Tidskrift, 57

Sweden, 1929

Марксизмът е модерната форма на еврейското пророчество.

Райнхолд Нибур

Реч пред Еврейския институт по религия

New York, October 3, 1934

Някои го наричат марксизъм. Аз го наричам юдеизъм.

Равин Стефан С. Вайс

The American Bulletin

New York, May 15, 1935

Ние сме един народ независимо от привидните различия, които причиняват раздор и пукнатини между американската и съветската демокрация. Ние сме един народ и не е в наш интерес Западът да освобождава Изтока, защото, освобождавайки тези поробени народи, Западът несъмнено ще лиши еврейството от източната половина на неговата световна сила.

Хаим Вайсман

World Conquerors, p. 227, by Louis Marschalco.

Joseph Sueli Publishers

London, 1958

Марксизмът, за който вие казвате, че е най-жестокият противник на капитализма, е свещен за нас по простата причина, че той е една от необходимите ни противоположности. Тези два полюса ни принадлежат, и ние сме тяхната ос.

Болшевизма и интернационализма утвърдихме ние. Тези две доктрини принадлежат на две социални системи. Те са единни в намерението си да променят света — отгоре чрез контрол на богатството, и от долу — чрез революция.

Еврейски банкер от The Compt de Saint Aulaire

in Geneve Conte la Paix

Libraire Plan, Paris, 1936

Аз не съм американски гражданин с еврейска вяра. Аз съм американец от шестдесет и три години, а съм евреин от 4000 години.

Равин Стефан С. Вайс

Идеалите на болшевизма са в хармония с много от възвишените идеали на юдеизма. Фактите от Болшевишката революция са неоспорими — извънредно много евреи са болшевики.

Jewish Chronicle, London, 1919

Евреите в Русия са изцяло виновни за революцията.

The pioneers of the Russian Revolution, p. 250

Stanley, Paul and C. London, 1918

Болшевишката революция в Русия беше работа на еврейския ум, на еврейското недоволство, на еврейското планиране, чиято цел бе да се създаде „нов ред в света“. Това, което се извърши така превъзходно в Русия благодарение на еврейството, трябва чрез същата умствена и физическа сила да стане действителност в целия свят.

The American Hebrew. New York, September 10, 1920

Международната революция и международните финанси работят заедно и много усърдно. Те са двата фронта на еврейския интернационал. Оттук следва, че съществува ционистка конспирация срещу всички нации.

Rene Groos

La nouveau Mercure, Paris, May, 1927

Ако развитието на човешката история не тръгне по посока на комунистическия интернационализъм[1], еврейският народ е обречен на гибел.

Джордж Меирлен

Stalin, Trotsky, or Lenin, p. 414. New York, 1937

Ние трябва да разберем, че най-мощното оръжие на нашата партия е поддържането на расистко напрежение. Чрез поставяне на расовия проблем в съзнанието на черните народи, че те от столетия са били потискани и угнетявани от белите, ние ще можем да ги моделираме и да ги насочим към Програмите на комунистическите партии. В Америка ще се стремим към една прикрита победа. Ние не само ще противопоставим черното малцинство на белите, но и ще внушим на белите чувство за вина и отговорност пред черните. Ще помогнем на черните да се издигнат във всички нива на живота — в професията, в спорта, в развлеченията. Получили престиж, черните ще бъдат в състояние да встъпват в брак с бели и ще започне процес, който ще накара Америка да работи за нашата кауза.

Израел Коен

A Racial Program for the Twentieth Century, 1912

Congressional Record, p. 8557, New York, 1957

Ние живеем в много добре организирана държава на социализма. Държавата е всичко: личността е от значение само дотолкова, доколкото допринася за благоденствието на държавата. Собствеността на личността е нейна само дотогава, докато държавата не се нуждае от нея. Личността трябва да поддържа своя живот и своите притежания до поискване от държавата.

Бернард М. Барух

The Knickerlocker press

Albany, New York, August, 1918

Евреите можеха да имат Уганда, Мадагаскар и други места за установяване на еврейско Отечество, но те не искат нищо друго освен Палестина. Не защото водата на Мъртво море, като се изпари, ще произведе пет трилиона долара от металоиди и метали на прах; не защото под земята на Палестина има петрол двадесет пъти повече, отколкото резервите на двете Америки заедно, а защото Палестина е кръстопътя между Европа, Азия и Африка. Защото Палестина е истинският център на изградената световна политическа система и стратегически център за световен контрол.

Наум Голдман,

президент на World Jewish Congress

Нашите бащи постигнаха границите, които бяха признати при подялбата на Палестина. Нашата генерация постигна границите от 1949 г. След шестдневната акция успяхме да стигнем Суец, Йордания и Голанските възвишения. Това не е края! След настоящото прекратяване на огъня ще има и други. Те ще се разпрострат зад Йордания и до Ливан, а може би и до централна Сирия.

Ген. Моше Даян

Световното ционистко движение е голям бизнес. В първите две десетилетия след раждането на Израел в 1948 г. то вкара в страната 4 милиарда долара. След 1967 г. с арабско-израелската война ционистите прибраха само за две години други 730 милиона долара. В тази 1970 г. движението се мъчи да събере 500 милиона долара. Готлиб Хамър, шефът на акцията за събиране на пари, казва: „Когато се лее кръв, парите също се леят“.

Лаурънс Мозер

National Observer, May 18, 1970

Ние, евреите, които сме били избрани за спасители на света, днес не сме нищо друго освен прелъстители на света, негови унищожители, негови подпалвачи, негови палачи.

Проф. д-р Оскар Леви, London

Ние, евреите, сме унищожители, и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят.

Морис Самуел

Jon Gentiles, p. 155

Harcourt, Brace, 1924

Често се споменава, че юдеизмът е движещата сила на комунизма. Това не е нищо ново, то се знае и е съвсем естествено… Не може ли да се предположи, че юдеизмът ще стане разрушителен елемент в държавите, в които винаги са го преследвали? Вродената склонност към интрига, към хитрост, към конспирация, и почти непостижимото търпение, с което очакваме часа на отмъщението, са характерните черти на „предопределения народ“.

Проф. Ф. А. Осендовски

The Nineteenth Century and After, p. 29

London, January, 1926

Вие все още не сте започнали да преценявате дълбочината на нашия грях. Ние сме натрапници. Ние сме разрушители. Ние ви отнехме вашия естествен свят, вашите идеали, вашата съдба, и си играем с вас. Ние сме в дъното не само на последната голяма война, но и на всяка друга по-голяма революция във вашата история. Ние сме носители на раздори и смут във вашия личен и обществен живот. Ние все още продължаваме да правим това. Никой не може да каже кога ще спрем. Кой знае каква велика и славна щеше да бъде вашата съдба, ако ви бяхме оставили сами на спокойствие.

Маркус Ели Раваж

Century magazine

February, 1928

Най-доброто средство да се предотврати израждането на властта в деспотизъм е да бъдат информирани хората, за да разберат и да преценят точно фактите, които историята им представя.

Томас Джеферсън

Бележки

[1] днес космополитизъм — б.а.