Включено в книгата
Година
(Пълни авторски права)
Форма
Документалистика
Жанр
Характеристика
Оценка
5,4 (× 13 гласа)
Сканиране и разпознаване
drkiko
Корекция
zara new (2011 г.)
Допълнителна корекция и форматиране
trooper (2011 г.)

Издание:

Никола Николов. Тайните протоколи

София, 2003 г.

ISBN: 954783009Х


Протокол номер 23

Намаляване на производството на луксозни артикули. Дребнозанаятчийска продукция. Безработица, забрана на пиянството. Унищожаване на старото общество и възкресяването му в нов вид. Изпратените от Бога.

За да приучим хората към подчинение, е необходимо да им разясним същността на човешката природа. Трябва да внушим на човека, че той може да се задоволи с по-простички неща, за да преодолее стремежа си към луксозни стоки и вещи, чието производство първоначално ще ограничим и ще намалим, а впоследствие окончателно ще спрем. Така ще постигнем морала, към който се стремим, като се противопоставим на надпреварата в сферата на лукса.

Безработицата е най-голямата опасност за управлението ни. Ние ще възстановим дребнозанаятчийската продукция, което означава, че тя ще минира частния капитал на крупните производители. Това е необходимо, защото занаятчиите много често застават заедно с тълпата срещу управлението. Хората от дребното занаятчийство не знаят що е безработица и това ги свързва тясно със съществуващия ред и те приемат непредубедено твърдостта на създателя на реда.

Пиянството също ще бъде забранено със закон и наказуемо като престъпление срещу човека, който под въздействието на алкохола се превръща в животно.

Искам да повторя още веднъж, че човекът се подчинява сляпо само на здрава ръка, абсолютно независима от него. Какво представлява за народа един цар с ангелски характер?… Той трябва да бъде винаги олицетворение на сила и власт.

Върховният господар, който ще замести сега съществуващите владетели, ще бъде задължен да ликвидира всички безнравствени, деморализирани от нас, влачещи съществуването си общества, които дори са се отказали от властта на Бога и от тях излиза огънят на анархизма.

Избраният от Бога народ е предопределен да разруши силите на мрака, ръководени от инстинктите, а не от разума. Тези сили сега демонстрират своя триумф чрез подкупи, кражби и всякакъв вид насилия, прикрити под маската на принципа за права и свободи. Те отхвърлят всички форми на обществен ред, и върху развалините им ще поставим престола на Царя на евреите. Тяхната песен ще бъде изпята още в момента на възшествието му. Необходимо е те веднага да бъдат отстранени от неговия път, на който не трябва да остане нито едно препятствие.

Тогава за нас ще бъде възможно да кажем на хората по света: „Благодарете на Бога и коленичете пред него, вие, които имате на челото си печата на предопределението на човека“.