Читателски коментари (за „Последната теорема “ от )

  • 1. NiNEFOLD (18 септември 2012 в 20:54)

    Много добра книга. Да си призная честно това е първата фантастика, която чета и е възможно да не оценявам безпристрастно , но от книгата съм страшно доволен.

  • 2. PhrozenCrew (25 януари 2014 в 13:07), оценка: 6 от 6

    Ех, че ми хареса! Харесвам да чета автори от които научавам по нещичко. Конкретно тази книга на Артър Кларк и Фредерик Пол ми създаде усещането все едно чета Майкъл Крайтън. Авторите ситуират по-голяма част от събитията в близко бъдеще, а накрая ни изстрелват хиляди години напред. Провокират фантазията и мисълта.

    Горещо препоръчвам романа на любителите на фантастиката, математиката, астрономията!

  • 3. Zato1 (12 февруари 2014 в 13:31), оценка: 3 от 6

    Очаквах много повече от тази книга признавам си… Както казва коментиралият по-горе — ще се хареса на любителите на математиката и астрологията, но това като че ли изчерпва интересните моменти в книгата. През цялото време не можех да се отърся от усещането за фалшивост в късния живот на главния герой — прекалено напудрен и идеалистичен (красива умна и добра жена, красива умна и добра дъщеря, финансова независимост, специални привилегии…). Харесаха ми много, доводите и характера на другите раси, но развитието на човешката раса беше нереалистично на моменти, и дори прекалено оптимистично. Като цяло идеите представени в книгата са хубави, но нищо което да не съм срещал в други произведения и това добавено към по-горните ми забележки, ме остави с едно посредствено усещане за книгата като цяло.

  • 4. Денислав Донев (7 август 2014 в 15:29)

    Тове е може би най-слабата книга на любимия ми писател-фантаст Артър Кларк. Повествованието е разхвърляно,а идеите мъгляви и недоразвити.

    Прочетох книгата с прескачане на страници и като цяло ми беше скучна. Оценка 4 от 6.

  • 5. totosmoto (11 септември 2014 в 21:09)

    И аз очаквах повече от книгата. Чакаш нещо интересно, чакаш, ама не идва…

  • 6. костенурка (18 ноември 2014 в 22:26), оценка: 3 от 6

    Умрях от скука, особено от семейната сага. Математическите закачки ми харесаха, и понаучих нещо- например за лавовите потоци и за облака на Оорт, но като цяло- СКУКА и някаква неопределена сладникавост, която дразни.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.