Читателски коментари (за „Разпознаване и събиране на билки “ от Борис Китанов)

  • 1. Ирена Григорова (24 септември 2008 в 16:29)

    Произведението е прекрасно! Поздравявам целия колектив. Но, ако може да се използва и като справочник, а не само да се чете ред по ред. Както е в енциклопедията.

    Още веднъж — поздравления за прекрасната книга и благодаря за предоставената възможност

    • 2. Кирил Стоянов (20 март 2009 в 23:03)

      В отговор на горното мнение — тази книга Е справочник и НЕ Е предназначена за четене ред по ред. За да може да се използва като справочник, трябва да се четат определителните таблици.Тази книга е най-вече определител за билки, при това с оригинални цветни табла.

      Подходяща е за всеки, който иска учи ботаника, понеже повечето от растенията тук са често срещани. Използваната систематика в книгата не е от най-съвременните — все пак от издаването са минали вече 22 години. Въпреки това е напълно използваема и напълно точна и ясна. Тя е една от малкото книги в „луксозно“ ботаническо изпълнение — с точни определителни таблици и с цветни илюстрации.

      Определено не е за билкари, знахари, и подобни вещици. На всички останали я препоръчвам както като настолен справочник, така и като полеви определител.

  • 3. DarkWolf (13 март 2012 в 23:12), оценка: 2 от 6

    Цветните илюстрации са с бозполезно малък размер.

    Разбирам, че е направено с цел да се направи книгата малка като размер, но каква полза от нея, като нищо не можеш да видиш от нарисуваното?

  • 4. Цецо (18 юни 2015 в 15:25)

    Определителят е полезен и върши работа, но ако може да добавите още видове ще е супер.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.