Читателски коментари (за „Библия — Нов завет “)

  • 1. alexandra_wolf (30 март 2013 в 23:31), оценка: 6 от 6

    Това е Книгата на живота. Всичко, което ни заобикаля е базирано на Библията. Благодаря, че създавате възможност да се чете и дано бъде от полза на мнозина.

    • 6. HT (1 април 2013 в 13:02)

      А няма ли да е най-добре всички останали книги да се унищожат и да остане само тази?

      Нали тя е ’книгата на книгите’ и казва всички истини за всичко?

      А?

      • 9. Веси (17 август 2013 в 21:03)

        НЕ!Защото всички книги на света са важни!

  • 2. Пътя , истината и .. заблудата (31 март 2013 в 14:18)

    Да , добро четиво е библията . И за да не остане човек с грешно впечетление , че всичко това е истина трябва , веднага след това да прочете и версията на Лео Теоксил .

    http://chitanka.info/book/4470-zabavna-biblija

    • 3. Гост (31 март 2013 в 14:57)

      Хм,нужно ли е даваш като „коректив“ на Новия Завет едно доста нечистоплътно книжле, каквото е това на Теоксил… Аз специално бих желала сама да преценя дали казаното в Новия Завет е истина, нежели да се оставям на преценката на г-н Теоксил… Както би трябвало да бъде и с всеки разумен човек, способен да направи отговорен избор за себе си — впрочем, това е и една от „поуките“ на Новия Завет, жалко, че някои виждат в тези книги само „истината“(все пак истината в крайна сметка има много лица).

      • 4. Гост (31 март 2013 в 20:27)

        Хм,нужно ли е даваш като „коректив“ на Новия Завет едно доста нечистоплътно книжле, каквото е това на Теоксил…

        А беше ли нужно да даваш „коректив“ на живота ни с книжле като библията ?

        " Това е Книгата на живота. "

        "Аз специално бих желала сама да преценя дали казаното в Новия Завет е истина, нежели да се оставям на преценката на г-н Теоксил… "

        А аз пък не искам заобикалящата ме реалност да ми се обеснява от книжле , написано от хора но , обявено пак от хора за „свято“ : „Всичко, което ни заобикаля е базирано на Библията.“

        И изобщо тук е Библиотека , не място за религиозна пропаганда — както може да се убедиш , в Библиотеката има място и за библията и за корана и за „Моята борба“ и за сатанинската библия също .

        • 5. Атеист (31 март 2013 в 22:26)

          Всъщност на четивцето на Лео Таксил му липсва едно твърде необходимо за претенциите си качество — а именно Мъдрост.

          Атеизмът е преди всичко интелектуална позиция, а не е злобно, като Тассиловоко, оплюване.

  • 7. Skumata (25 април 2013 в 11:44), оценка: 6 от 6

    Противниците на християнството/Библията винаги са като опарени, да не би случайно някой да им „налага“, „проповядва“, „анатемосва“ и т.н. А Книгата си стои спокойно някъде там и ако има „свободна воля“ ще бъде прочетена и разбрана. Културният и интелигентен подход както на християнина, така и на атеиста предполага толерантност към свободната воля. Ирония за мен е недопустима спрямо всяка вяра, спрямо всяка книга.

  • 8. Веси (17 август 2013 в 21:01)

    Аз четох"Моята първа библия в картинки"няколко пъти и много ми хареса.

  • 10. Калина Кръстева (17 юли 2017 в 09:53)

    Според мен е безсмислено, подобна творба да бъде коментирана, понеже всеки един човек я възприема по свой и вероятно необятен за другите начин. Не мога да кажа много по темата, защото съм едва на 14.

  • 11. Yenkl (26 октомври 2020 в 14:12)

    Единствената монотеистична религия, която ясно начерта пътя към демокрацията и светските държави.Единствената религия, която парадоксално освободи частта от човечеството, която се вслуша в посланието на Христос, от оковите на религията! Не случайно очертанията на демократичния свят се припокриват с тези на християнтвото.И все пак, пътят е още дълъг към онази свобода на мисълта, което е проповядвал Христос.Да робува на религиозни ритуали, да се уповава на измислен бог,да храни празни надежди и да отпраща страхове в ада и въжделения в рая, това е най-сигурния начин да не живее човек пълноценно, да няма стремления към усъвършенстване!А рая и ада на християните са метафори, не географски понятия. Това виждам днес в исляма–по- точно в идеологията на ислямизма, една диктатура, едно потисничество!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.