Читателски коментари (за „Здравейте, ученици! “ от Соня Георгиева Рачева)

  • 1. haripetrov (31 декември 2010 в 21:01), оценка: 6 от 6

    Много свежа книга, която е подходяща за учители, родители и ученици. Информацията е подредена и лесно разбираема от всеки, а житейските случки на автора ни връщат в детството.

  • 2. проф. Цвети (1 януари 2011 в 12:14), оценка: 6 от 6

    Страхотна книжка, много е интересна! Сякаш ни връща назад към най-хубавите ни години в детството, когато всички сме толкова безгрижни… Книгата вдъхва наистина огромно уважение към началните учители и тяхната роля в първоначалното възпитание и обучение на малките ученици. Незабравимо преживяване :)

  • 3. Канна (10 август 2011 в 13:12)

    Чудесна книга за всеки, който възпитава дете (деца)!

    Предизвика у мен океан от добри чувства и умиление пред голямото и добро сърце на авторката-учителка. Тази книга трябва да бъде настолно четиво не само за началните учители, а и за всички учители.

    • 4. zelenkroki (10 август 2011 в 17:50)

      Да, добре е всеки учител да я има като настолно четиво „Здравейте, ученици!“. Но не е ли малко тъжно, че все на магически личности и огромно напрежение, да се търси компромис между наредбите и действителността, се крепи чарът на професията учител?

    • 5. Валя (22 август 2011 в 10:28)

      Канна: „Тази книга трябва да бъде настолно четиво не само за началните учители, а и за всички учители.“

      Бих добавила, и за всички родители. Така ме затрогна тази малка книжка! Върна ме отново в годините на моите първи ученически трепети, към спомена за моята прекрасна, мила, грижовна, но все пак строга начална учителка.

      Смело мога да твърдя, че покрай заетите си родители учителите ми бяха основния възпитателен фактор в живота ми. Благодаря на моите отдадени учители и на госпожа Рачева за любовта и професионализма, с които възпитават малките човеци!

  • 6. Нели (6 юли 2012 в 10:45)

    Върна ме назад във времето споделеното в книгата на Соня Рачева.

    Много вълнуващ разказ за трудната и благородна професия на учителя!

  • 7. Христина (30 август 2012 в 11:09)

    Госпожо Рачева,

    чудесна книга,…надявам се да намерите сили и съхраните вдъхновение за втора част, а после и трета — „Дай боже!“

    Съжелявам, че не знаех за съществуването и, за да я включим в списъка с книги за прочит, на вашите настоящи ученици,за лятната ваканция.

    За другото лято ще настоявам да е първата!

    Благодарим ви за всичко!

  • 8. Емилия (22 юли 2013 в 11:01)

    Прочетох книгата на един дъх, като често настръхвах от вълнение, а понякота дори се просълзявах. Впечатлена съм от ерудицията на авторката, от завладяващия и интелигентен изказ. Аз също съм начален учител и четейки, съпреживявах всичко, правех аналог със сходни ситуации от моята практика. За мен книгата е по- ценна от всички педагогики, психологии и методики, които съм изучавала в Университета. Поклон пред умението и труда Ви, госпожо Рачева!

  • 9. АниАнджи (1 септември 2015 в 22:36)

    С нетърпение очаквам и втората книга на г- жа Рачева — „Буквар по педагогика“

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.