Читателски коментари (за „Винету I “ от Карл Май)

  • 1. malkata_Radi (20 март 2013 в 11:06), оценка: 6 от 6

    Незабравима книга и поредица! Това беше първата книга която прочетох като малка (15г) и която ме запали по четенето! Книгите са страхотни, прочела съм всички от автора, но мисля че ми бяха по интересни когато бях по малка. Тази поредица за Винету е просто страхотна,невероятна,шедьовър!

  • 2. Стефка Георгиева (1 април 2013 в 01:13)

    И аз съм на това мнение Ради!Незабравима книга и поредица! Това е една от първите ми любими книги като малка!!!Да, от тях започна моята любов към книгата! Препоръчах я на моята дъщеря и много се надявам да я заплени….поне колкото компютъра и интернет…

  • 3. валкириа (8 септември 2014 в 14:59)

    това е една просто незабравима поредица. една от любимите ми . тази книга ще се чете и помни още мн дълго време. невероятна!!!!!!

  • 4. Stas Kirov (8 септември 2014 в 17:08), оценка: 5 от 6

    И на мен ми беше една от първите книги като бях малък. После издирих и прочетох всичко на Карл Май, до което успях да се докопам …

  • 5. Бойко (8 септември 2014 в 17:46)

    Не съм чел друга, но ми хареса!

  • 6. Далида (15 септември 2014 в 07:17)

    По-интересното е, че в Северна Америка никой нищо не е чел от тази поредица и никой нищо не чете за първите хора населявали земите им. А ние израснахме с Винету и играта на индианци.

    • 7. забавни книжки, но омърсени (15 септември 2014 в 14:51)

      По-интересното е, че макар и за подрастващи книгите му са и политическа пропаганда срещу англоговорящите владатели на моретата. Писани по-времето на обединението на 38-те немски държавици, когато Германия строи чудовищен флот за да конфронтира Кралицата, наред с френските колонии в Африка и руската ръка на Балканите. В крайна сметка успяват да създадат едно обединение между Великобритания, Франция и Русия, което убива дипломацията и води до великата война. А и Карл Май посещава Америка за първи път когато е на 66 години и не е случайно, че по-скоро пише фантастика.

      • 8. Devoted of Slaanesh (16 септември 2014 в 00:05)

        Книгите на Карл Май обогатиха детството ми и ме накараха да прочета много други книги, свързани с посочения период. Това е достатъчен показател за стойноста им. Така наречената пропаганда си е ваша лична измислица. Не вменявайте на автора смешните си идеи и предположения.

      • 9. Stas Kirov (16 септември 2014 в 23:00), оценка: 5 от 6

        „забавни книжки, но омърсени“,

        Не бях запознат с твърденията по-горе…

        Въпреки това Карл Май е описал удивително правдоподобно случилото се с местното население и влиянието на наложената му,по „миролюбив“ път разбира се, културна и социална еволюция.

        Резултатите са видни и до днес.

        П.П

        „забавни книжки, но омърсени“- интересен никнейм…

        • 10. Име (22 септември 2014 в 01:25)

          И аз си мислех, че книгите на Карл Май са правдоподобни, но се оказа, че в по-голямата си част са просто художествена измислица. Много по-ярко и истинно описание на индианците и животът им има в творбите на Джеймс Уилърд Шулц: http://chitanka.info/person/james-willard-schultz .

  • 11. Александър77 (12 февруари 2015 в 17:59), оценка: 6 от 6

    Страхотна книга! Много увлекателна и динамична. Карл Май има невероятен стил на писане. Произведението е истинско приключение!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.