Читателски коментари (за „Лихвата е кражба “ от Антон Радославов)

  • 1. гинка (12 юни 2010 в 13:55)

    Много добра книга.

  • 2. Гошо (12 септември 2010 в 15:05)

    Книгата хвърля светлина върху основни истини, които биват старателно скривани и изопачавани, за да не станат достояние на широката общественост. Повече от столетие човечството бива системно ограбвано и манипулирано от една шепа алчни и безскрупулни индивиди.

  • 3. Коко (18 ноември 2011 в 00:26)

    Мнооого слабо. Пълно с противоречия, изопачаване и манипулации. Писано от човек на когото липсват елементарни познания за света и процесите, които протичат в него. Обяснения от типа: „това е така, защото е така и защото го казвам“, може да са достатъчни за хора, които могат да четат, но не и за тези които могат да мислят…

  • 4. Мартин (12 декември 2011 в 23:55)

    Съжалявам,че ще бъда краен,но все пак истината трябва да се каже …

    Най-добре е автора да се хостапитализира в най-близкия психодиспансер.

  • 5. Нико (28 декември 2011 в 22:08)

    В това произведение са изказани и доста истини, но и доста удобно скалъпени твърдения, които попълват празните полета между фактите. „Авторът“ доста се е постарал да препише разни неща от тук и там. Съгласен съм с доста от твърденията, самият аз многократно съм разсъждавал по тези въпроси и съм стигал до подобни, ако не и същите изводи, и то наблюдавайки и разсъждавайки върху логиката на събитията и тяхната причинно-следствена връзка, без да съм се ровел в разни писания, „свидетелства“ и тем подобни. Съгласен съм, че има хора, фамилии и институции по света, които методично и постоянно печелят на гърба на останалите „кървави“ пари, възползвайки се от множеството капани, които са заложили чрез финансово-кредитната система, която за добро или лошо(по-скоро второто)е пропила целия икономически живот на модерния свят. Съгласен съм, че войните, и световните, и локалните, са основен инструмент за печелене на несметни богатства. Същото се постига и с поддържането на противостоящи си обединения от държави, отделни държави, постоянни конфликти и нагнетяване на напрежението между тях. За това се използват и религиите, и идеологиите, за това ги има и фундаменталистите и екстремистите и т.н и т.н. Само не разбрах, защо на Радославов му е толкова важно да оневини, и дори да изкара герой, едно човекоподобно нищожество, какъвто беспорно е бил Хитлер. Напротив, той също е бил марионетка в режисирания от толкова заклеймяваните от Радославов „лихвари“-банкери световен сценарий.

  • 6. борко (7 август 2012 в 03:07)

    Ничке ще те попитам само-възможно ли е едно „човекоподобно нищожество“да поведе цял един народ и вместо да нападне Русия беше хвърлил всички сили срещу кучешкия остров дали световният ред щеше да бъде същия?

  • 7. българин (10 август 2012 в 22:56)

    Адолф Хитлер е най-великият син и водач на германския народ. Борец за добруване не само на собствения си народ, но и на цяла Европа. Ние като българи му дължим огромна почит. Мир на праха му!

  • 9. natispain (11 август 2012 в 01:25)

    Тук има много за психодиспансера да правят компания на Хитлер.

  • 10. lantonov (13 август 2012 в 13:58)

    В тази книга има доста прозрения, но и някои груби грешки. Например, Добри Жотев не е бил член на Банковата консолидационна компания по простата причина, че никога не е бил банкер и не се е занимавал с финанси. Добри Жотев е поет и писател, който е починал през 1997 г. в мизерия и самота. Може би става въпрос за Петър Жотев.

  • 11. дидо (14 декември 2014 в 19:14)

    За да се си сменим малко мирогледа, трябва да четем повече такива книги. Дори да има някой дребни грешки, книгата си струва четенето. Още повече, кога е написана, а остава актуална и до 2014г.

  • 12. К. Бояджиев (11 декември 2016 в 22:35)

    Швейцарците имали висок стандарт, ама скоро това щяло да се промени, толкова са му на автора анализаторските способности. Относно разсъжденията за лихвите, то ако не са лихвите, то кредитите ще са само за огромни компании или политически проекти, точно както е било до началото на миналия век. Много има какво да се каже по този въпрос, но главното тук е, че на въпросния труд е далеч от полезно икономическо четиво.

  • 13. Наш (12 септември 2017 в 23:23)

    Самото заглавие е пълна глупост! Ако наемеш жилище — плащаш, а ако наемеш пари — не?!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.