Читателски коментари (за „Адвокати на защитата “ от Джон Лескроарт)

  • 1. Теодора Георгиева (29 януари 2012 в 18:17)

    Поредицата от романи за адвокат Дизмас Харди и полицейския шеф Ейбрахам Глицки се родеят с трилърите на Джон Гришам -и тук по-голямата част от събитията са в съдебната зала. Оригиналното у Лескроарт е това, че той поставя акцент върху взаимоотношенията върху няколко групи герои: съпрузи, приятели, старите- младите, родители - деца, роднини - близки, далечни. Водещ е казусът на съперничеството между полиция — прокуратура — адвокати — съд.

    Много често сложното в него не е професионалното състезание, а жонглирането до една опасна граница с фактите заради кариеризъм, алчност, отмъстителност, стремеж да се навреди на колегата-юрист до…проваляне на следствие, на процес и на справедлива присъда.

    И в петте романа, публикувани в "Читанка", авторът поставя редом до криминалната интрига и някакъв, важен за съвремието ни, актуален обществен проблем. И петте книги са добро развлекателно четиво. Лескроарт гради виртуозно един ребус, който не е самоцелен, а стремящ се да ни покаже истини от живота — около нас и … в самите нас.

  • 2. kalanova (30 май 2014 в 22:09)

    Не ми хареса книгата. Прекалено много герои и мудно действие.

  • 3. Марина_Г (17 април 2022 в 23:26), оценка: 6 от 6

    На мен ми хареса. Многото герои са си явно част от стила на автора, имайки предвид предишните книги от поредицата, но за мен това придава по-голяма реалистичност на сюжета.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.