Читателски коментари (за „Да целунеш ангел “ от Сюзън Елизабет Филипс)

  • 1. Iliiana_1982 (11 юли 2011 в 00:57)

    Най хубавата книга, която съм чела.Прочетете я и вие и се насладете на истинска буря от чувства, преливащи цветни герои и много много желание за любов и разбирателство.

  • 2. milena4016 (5 септември 2011 в 16:10), оценка: 5 от 6

    Наистина страхотен роман.Много увлекателен

  • 3. isil (2 декември 2011 в 21:36), оценка: 6 от 6

    Наистина страхотен роман!!!

  • 4. ganiva (8 септември 2012 в 21:08), оценка: 6 от 6

    Страхотна книга, абсолютен шедьовър! Жива, искряща книга, която те кара силно да чувстваш емоциите, болката и страданията, както и любовта на героите. Книга, която те повлича в емоционален водовъртеж от самото начало и която не можеш да оставиш и за минута, докато не я прочетеш до края. Горещо я препоръчвам!

  • 5. Сисо (13 септември 2012 в 16:00)

    книгата е много хубава. Препоръчвам я на всички :)

  • 6. cveti_3108 (23 септември 2012 в 15:30), оценка: 6 от 6

    Страхотна! Прочетох я на един дъх.

  • 7. gigasto (4 декември 2012 в 23:15)

    Срахотна книга скоро не бях чела такъв шедьовр.Препоръчвам я горещо

  • 8. Маслинка (10 февруари 2013 в 09:10), оценка: 6 от 6

    Много добра книга. Много, много добра.

    Характерите са много добре изградени и макар като всеки роман в този жанр да знаеш какво ще стане, книгата се чете на един дъх, в очакване как ще се развие сюжетът. Много чувства и емоции, но макар да се много, те не са в повече. Глава шестнайсет ми докара сълзи в очите.

    Препоръчвам горещо за всеки, който търси по разтоварващи мисловно книги, но все пак нещо стойностно, което няма да му изгуби просто времето, а и ще го обогати емоционално.

  • 9. an8 (24 март 2013 в 16:18), оценка: 6 от 6

    Романа е уникален. Отдавна не съм чела нещо толкова забавно, различно, непредвидимо и в същото време много романтично.

    Със сигурност ще прочета и всичко друго на авторката до което се добера.

    Горещо я препоръчвам:)

  • 10. Wallküre (27 март 2013 в 17:10)

    Коментарите ме обнадеждиха силно и реших да прочета книгата. Трудно се намира нещо свястно за разпускане след тежък ден. Обаче, не мога да я изчета докрай. В един момент силно почна да ми досажда. Да не говорим колко здраво ме изнервят всичките глупости за милото момиченце, което се пазело девствено за първата брачна нощ, гледа на секса като на „свещенодействие“ и за царския потомък (леле, че романтично!). Писателката е добра разказвачка, умее да изгради интересен сюжет, но гореспоменатите изхвърляния ми идват наистина в повече. Също и клшето за страхуващия се от любовта мъжкар, да не говорим за това как и двамата главни герои са първи красавци… Съжалявам, не ме грабна четивото, изгубих си времето.

    • 11. ganiva (27 март 2013 в 21:35), оценка: 6 от 6

      Wallküre, жалко, че тази книга не ти е допаднала, но пък твоят вкус в жанрово отношение е доста разнороден, така че нищо чудно за теб да е трудно да се намери добър любовен роман. Аз пък съм заклета романтичка и страшно обичам любовните романи, особено ако са с по-различен сюжет (като този) от останалите и са умело разказани. Що се отнася до клишетата, че и двамата герои са красавци, мацката се пази девствена за брака или голямата любов и прочие, предполагам, че това са изисквания на жанра, за да бъдат по-продаваеми книгите. Няма да срещнеш любовен роман, в който някой от героите е куц, сакат или дебел, пък и няма да е приятно по всяка вероятност да се чете за такива герои.

      Както и да е, пожелавам ти по-често да намираш романи, които да не ти губят времето.

      • 12. Wallküre (27 март 2013 в 23:27)

        Здравей, ganiva! Вярно, трудно ми се угажда:) Напълно споделям разсъжденията ти за клишетата, които правят книжките по-продаваеми. И все пак, има и една „среда“ между „олимпийските богове“ от повечето романи и куците и сакатите, за които споменаваш — хора от реалния живот. Сещам се примерно за Дикси Браунинг. Прочетох всичките ѝ книжки, качени тук и много ми допадна стилът ѝ — описва съвсем нормални хора. Героините ѝ не са красавици в конвенционалния смисъл, но пък имат чар, индивидуалност… Мъжете също са някакви чешити, но с присъствие. Всъщност, ето това ми липсва в повечето любовни романи — близостта до истинския свят на истинските хора. За мен любовта между две реални човешки същества с реални достойнства и реални недостатъци е много по-интересна и красива от тази между измислени принц и принцеса. Благодаря ти за включването и пожеланията, винаги е приятно да се получи дискусия между читателите:)

        Имаш моите най-добри пожелания!

        • 13. ganiva (28 март 2013 в 01:20), оценка: 6 от 6

          Здравей, Wallküre! Разбирам какво точно те дразни в повечето любовни романи, но очевидно те се подчиняват на някакви (не)писани правила. Аз също харесвам много книжките на Дикси Браунинг, много са реални и героите й са сладури, обаче, ако погледнеш реално, писателката изобщо не е в топ класацията на дамите, пишещи в жанра. А и като й чета биографията в уикито, милата има само една награда (Renegade Player: 1983 Rita Awards Best Novel winner) на фона на доста други, които имат десетки.

          Явно и аз, и ти, и другите фенки на жанра търсим различни неща в тези книжки. Аз лично търся да прочета нещо за красиви герои и една голяма любовна история, разказана умело (че има и доста нескопосни неща, за съжаление). Нямам нищо против да чета за измислен принц или принцеса, стига историята да е поднесена умело, а и с щипка хумор, може и фентъзи да е (като например „Далечна звезда“ от Ан Ейвъри). Просто търся нещо красиво като контрапункт на своето сиво и доста безрадостно (особено последните няколко години) съществуване.

          Ти търсиш нещо по-реалистично. Ами, сещам се за арлекинчето „Ново начало“ от Джина Уилкинс, което прочетох наскоро тук и което адски ме грабна. История, която може да се случи и в България, и навсякъде другаде по света. Погледни го, може и да ти хареса.

          Сещам се да ти препоръчам например трилогията на Нора Робъртс за сестрите Конканън („Родена в пламък“, „Родена в лед“ и „Родена в грях“), ако не си я чела. Невероятни книги са и не може да не ти харесат. За съжаление, тук са качени само първите две, макар че са издавани преди 15 години, че и повече). Също и четирилогията й за братята Куин, има ги и четирите книги тук. Ами това се сещам на прима виста, макар да има още сума ти страхотни романи.

          Засега спирам, че бая оспамих, ако и да дискутираме книги.

          Най-добри пожелания и от мен. :)

  • 14. janvief (12 юни 2013 в 12:44)

    Книгата наистина си заслужава. Героите са интересни, дори и да знаеш от самото начало какъв ще е края не мисля, че историята е банална напротив беше ми интересно да проследя развитието на отношенията между двамата герои. Мисля че отдавна не бях чела нещо толкова интересно. Авторката определено е добра. Чела съм и други нейни книги, които също много ми харесаха, но мисля че тази е най добрата.

  • 15. елиели (13 юни 2013 в 16:33), оценка: 5 от 6

    Книгата е добра! Стува си отделеното време!

  • 16. plaminka (9 февруари 2014 в 02:48), оценка: 5 от 6

    Книгата наистина е добра. Отдавна не ме беше разчувствала книга от този сорт романи. Прекрасно беше вмъкването на животните в сюжета. Единтвеното дразнещо беше ужасния превод, както на имена, така и на останалата част от текста. Имаше и много грешки, било то правописни и печатни. Но ако успее някой да се абстрахира от това, книгата си струва четенето. Благодаря на горните коментари, които продиктуваха интереса към нея.

  • 17. ducasse (13 декември 2014 в 02:27)

    Книгата е много добра. Силна и т.н. Анотацията слабо разкрива качествата й. Според мен е послужила като основа за написването на трилогията „50 нюанса“ на Е Л Джеймс. Главните герои са идентични, камшиците, сцената в ресторанта, бебето, падането на колене, дори девствеността. Е в 50 нюанса има и много повече. Сюзън Елизабет Филипс е много дискретна в това отношение. Един по — кратък прототип, който мога да си чета от време на време.

  • 18. Sandy (15 юни 2015 в 23:03), оценка: 6 от 6

    Любимата ми книга на любимата ми Сюзън Елизабет Филипс.Всичките й книги са страхотни и незабравими :)

  • 19. d_hristova (18 юни 2015 в 17:05)

    Много ми хареса книгата. Интересен сюжет. Заслужава си четенето!

  • 20. kalanova (2 юли 2015 в 21:54), оценка: 4 от 6

    За разсейване от ежедневието и за разпускане книгата ми хареса.Краят е много силен, препрочетох го няколко пъти.

  • 21. galia (18 февруари 2016 в 22:28)

    Наистина книгата е много интересна с вълнуващ сюжет, който те държи чак до финала! Вълнувах се много докато четях, страшно ми хареса, но очаквах повече на финала трябваше да има още една две глави и епилог за да има наистина завършен край! Оценка 6 от 6

  • 22. gergana_ne (16 юни 2016 в 22:18), оценка: 6 от 6

    Много хубава книга !

  • 23. milenabongrazio (1 юли 2016 в 23:58), оценка: 6 от 6

    Много ми хареса тази книга! Смях се и плаках. Тъкмо я прочетох и искам да я започна отначало! Някой ако знае други подобни ще съм много благодарна ако ги сподели ☺

  • 24. Поли94 (3 август 2016 в 17:47), оценка: 6 от 6

    Страхотна книга, много ми хареса.

  • 25. Gerinka29 (24 август 2016 в 09:33), оценка: 5 от 6

    Страхотна книга! Изчетох я на един дъх — увлекателна, жива, постоянно се случваше нещо, което да не те накара да скучаеш. Препоръчвам я горещо за разпускане! :)

  • 26. ния (26 август 2016 в 16:45)

    Ох,използвах три пакета кърпички като четох коментарите и репликите на принцесите.Как живеете днес като това е идеала ви?Сигурно нямате и 14 години.Подгответе се,реалния живот е нещо съвсем друго.

  • 27. dorakoteva (27 октомври 2017 в 16:50), оценка: 6 от 6

    Книгата е невероятна. страшно вълнуваща и човечна.

  • 28. Dani Pehlivanska (3 септември 2018 в 14:44)

    Книгата наистина е страхотна, вълнуваща и много интерсна.

    Това че главния герой бил наследник на руски императори ми дойде малко вповече, но това не накърни по никакъв начин моите най-добри впечатления.

    Чета я за втори път и все още ми се струва много увлекателна и интересна!

  • 29. Polya Vacheva (20 януари 2019 в 11:34), оценка: 6 от 6

    Книгата е страхотна! Силна любов и интересни образи на героите. Просълзих се от 20-та глава нататък.

  • 30. Mytime (12 юли 2019 в 16:15)

    Дочетох я малко или много по задължение,не мога да оставя недочетени книги. Не беше от супер бозите, не е и от невероятните четива…..

    Абе не бих препоръчалa :D

  • 31. Nikolll_1 (6 август 2020 в 23:19)

    Обожавам тази книга, както всички на Сюзън Елизабет Филипс. Това е и причината да я чета за четвърти път. Единственото ми разочарование, е че тук не е качен епилога, но благодарение на издателство „ибис“, ще си я довърша с книжния вариант. Препоръчвам горещо.

  • 32. Nikolll_1 (8 юни 2023 в 15:55)

    Нарушена т. 2 от правилата.

  • 33. renii (25 януари 2024 в 21:41), оценка: 5 от 6

    Хубав роман

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.