Читателски коментари (за „Играта на стъклени перли “ от Херман Хесе)

  • 1. Милена Никова (25 февруари 2010 в 22:28)

    Това е една уникална книга, много дълбока и философска, много истинска и проникновена, както и с много подтекст и препратки, много неща, които всеки открива лично за себе си!

  • 2. дарк (4 декември 2014 в 20:26)

    Книгата, която те кара да се замислиш и мислиш, дни след прочитането. Вече много рядко се срещат такива книги, а такива автори вече няма. Уникален философски космос.

  • 3. Yenkl (24 юли 2020 в 11:25), оценка: 6 от 6

    Последната книга на писателя, шедьовър! Херман Хесе, чиито интелект и съвест се изправяли срещу варварството на национал социализма.

    Много взискателна книга, отне ми близо два месеца, за да я прочета , толкова е наситена и плътна, дълбокомислена , изискваща максимално съсредоточаване- но каква благодат!

    Проличава вдъхновението от Ницше, Гьоте, Шилер,Томас Ман и др романтици,особено Новалис.Текстът е осеян с богата символика, древноисточна мъдрост, медитация, речта е изключително красива, богата, на моменти иронична, на моменти пародийна, а понятието карма е всеприсъстващо.Разкошни диалози и конфронтации, размисъл върху човека и неговата участ, върху цивилизацията, културата, музиката.

    Фиктивната автобиография на Йозеф,изправен срещу превратностите на живота и съдбата. Наистина труден текст, но ако имаме късмета да ни докосне, излизаме от него преобразени!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.