Читателски коментари (за „Дивата котка “ от Хедър Греъм)

  • 1. lady-burd (13 април 2009 в 05:05), оценка: 6 от 6

    играта на инат идва малко в повече,но все пак книгата си заслужава да се прочете.

  • 2. sem.ilievi (21 август 2010 в 15:42), оценка: 5 от 6

    съгласна съм теб

  • 3. надежда (19 юни 2011 в 17:42)

    определено си заслужава..за днешното време наистина ината е малко в повече, но във времето в което са живяли Джейми и Жаси може и да не е било така…

  • 4. Ники (22 юни 2011 в 02:23)

    Любовните романи по презумпция нямат нищо общо с което и да е реално време, днешно или отпреди някой друг век. Както се казваше в рядко доброто попадение на един от тях (не помня точно кой, но нелоша известна пародия на жанра), ако жените вярваха, че мъжете и световете, описани в любовните романи, съществуват наистина, любовните романи нямаше да се продават толкова добре.

    Лошото става, когато хора с по-малко житейски опит (визирам примерно девойки в под-двадесетгодишна възраст) приемат описаните отношения и диалози за относително чиста монета. Доста реален социален опит е необходим, за да можеш да оцениш правилно въпросните сюжети, а ако можеш да го направиш, вече не са ти интересни.

    И в този смисъл, инат, остроумни реплики, невероятни преврати в сюжета — всички са точно толкова оправдани в неуместно големите си количества, колкото всичко друго в любовните романи. В крайна сметка идеята е да продадеш една фантазия :)

    • 7. Dessii (26 юли 2012 в 21:12)

      Много добре казано! ;)

    • 10. Кода Беар (14 декември 2013 в 00:24)

      Съгласявам се напълно. Опитах да прочета книгата, но диалозите между двамата главни герои са толкова глупави и нелогични, колкото и действията им. На Хедър Греъм от „средновековните“ романи „стават“ само тези за викингите МакОлиф с известни предубеждения. От „съвременните“ има какво да се прочете, но пак не всичко и с уговорката, че авторката създава прекалено нереалистични, имагинерни сюжети, ситуации между героите, които нямат никакъв еквивалент в реалния живот. Ако ми се наложи да определя творбите ѝ описателно, бих казала че това са пародийни фентъзита с „лав стори“, но бих обидила жестоко фентъзитата изобщо, така че … дотук. Ако сте любителки на абсолютната „еротична фантазия“ в буквален и преносен смисъл на думата, то романите на Греъм ще ви допаднат, но ако искате да четете нещо реално, живо, поне частично съпоставимо с човешки чувства и преживявания, а не приключенията на Батман, Жената Котка, Спайдърмен и който още се сетите, то авторката не е за вас. Изобщо жанрът " исторически любовен роман" е твърде спорен и напълнен с клишета и издевателства над реалните исторически събития чрез фантасмагорични герои с девиантно поведение, но все пак става дума за „развлекателна“ литература, която на мен поне напоследък съвсем ми „развлече“ съзнанието и не откривам нищо повече, което би допринесло поне донякъде за вътрешното ми удовлетворение, освен може би от чисто професионален интерес за менталното състояние на авторите на подобни писания.

      • 11. Виктор Пасков (14 декември 2013 в 01:48)

        Може ли да дам една препоръка: самоцелното претрупване на речта с латинизми и други „учени думички“ не Ви прави да изглеждате интелигентна. Напротив: показва колко много се стремите към такъв образ, а колко сте далече от същността му. Образованият човек не се нуждае да прави демонстрации на своята „ученост“.

        • 12. megz (14 декември 2013 в 08:28)

          Не съм съгласна с Вас, Виктор Пасков, и не е тук мястото да обиждате и критикувате авторите на коментари, идеята не „Читателски коментари“ просто не е това. Така че, ако няма какво съществено да кажете относно произведението, което се коментира, защо просто не замълчите?

        • 13. Кода Беар (20 декември 2013 в 03:24)

          А Вие защо решихте, че аз непременно искам да „изглеждам“ интелигентна? Мога ли също така да попитам и защо се захванахте с мен под формата на „една препоръка“? Ако сте обичайно мил джентълмен, този път не Ви се е получило, защото е твърде грубо да подлагате на съмнение публично умствените способности на една дама.;) А ако пък по някакъв начин търсите причина да предизвикате интереса ми към Вас, опитайте по стария изпитан и…класически метод като просто ме поканите на среща. Защото аз все още не мога да си обясня какво прави Вашата забележка под един любовен роман, на какъвто едва ли бихте бил фен, да коментирате напълно непозната за вас жена-читател, а не самото произведение по същество. Не бих Ви обърнала внимание, но отдавна не ми се беше случвало някой да ми „раздроби така анализа“ и ми стана забавно. Та…какво сега, искате да излезете с мен или предпочитате да получите удоветворение като призная, че съм най-самовлюбената, мнителна и глупава жена, която сте срещал (виртуално в моя случай) напоследък? ;)

          • 23. k_atqqq (14 август 2019 в 22:54)

            Здравейте! Първо искам да се извиня на читателите за този коментар, защото не се отнася до книгата. Не искам да спамя, но този път просто не се сдържах. Искам да се обърна към Кода Беър :) От много отдавна ми е станало навик да търся Вашите коментари за всяка книга. С времето разбрах, че мненията ни почти винаги съвпадат - и така почнах да се доверявам на Вашата преценка за непрочетените книги и си спеставам и време и разочарование. Но това което ме провокира да пиша беше този Ваш коментар (който знам, че не ме засяга и не бива да се бъркам,но…). Усмивката е още на лицето ми. Разсмях се от сърце :) Развеселих се:) Понякога ми се струва, че е по-забавно да чета коментарите Ви от романите :)

            Би било удоволствие да се прочете любовен роман написан от Вас :) Допада ми светогледът Ви, хумора, начина на изразяване…с две думи съм Ви фенка ;) Не спирайте да ни радвате, дори да е с по две изречения. Имате една голяяяяма сърдечна прегръдка от мен ;)

  • 5. езавел (17 юли 2011 в 00:16), оценка: 4 от 6

    Интересна приказка, от тези които са за възрастните…Четеш на „един дъх“, преминаваш през засрамващите еротични сцени и на финала казваш отново — интересна приказка, но само за възрастни. Ако обичате интересните исторически сюжети и типичните любовни романи, това е вашата приказка…

  • 6. Devilsmate (29 декември 2011 в 09:57), оценка: 6 от 6

    Книгата е страхотна! Заслужава си да се прочете. Имам я в личната ми библиотека, но някои страници й липсват и много се зарадвах като я намерих тук. Искрено благодаря на екипът на сайта.

  • 8. Desita (8 май 2013 в 12:31)

    Книгата е страхотна ,аз също я имам в личната си библиотека и съм я чела поне десет пъти .Това е една от най любими те ми книги .Оценявам я с 6 от 6

  • 9. qnani (12 декември 2013 в 18:51), оценка: 6 от 6

    една от любимите ми книги,горещо я препоръчвам

  • 14. miskapriz (27 септември 2014 в 00:08), оценка: 5 от 6

    Наистина ината на героинята по едно време ми дойде в повече но книгата си заслужава всяка отделена минута.

  • 15. Ахинора (28 септември 2014 в 23:29)

    Обожавам тази книга.Прочетете я.

  • 16. geripetrova (20 март 2015 в 22:52), оценка: 6 от 6

    Обожавам тази книга. Драма, любов, изпитания. Прекрасна е.�

  • 17. Мони (8 юли 2015 в 14:12)

    На „разбирачите“ само да поясня:

    Това е ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУТА и естествено няма много общо с реалността!!! Ако целта Ви мили, интелигентни дами и господа е да четете реални сюжети и персонажи, много съжалявам, сбъркали сте жанра. Моля ориентирайте се към следните: биографии, документални поредици и т.н. Благодаря за вниманието.

  • 18. Мони (8 юли 2015 в 14:32)

    А що се отнася до дамата с „остроумните коментари“, не мога да не се съглася с г-н Пасков. Кода Беар твърди, най-общо казано, че романите в жанра са пародийно фентъзи с нереални любовни истории и бла бла, та се питам аз, като сте толкова земна и над тези неща, как от най-обикновената забележка на въпросния джентълмен си направихте извод, че едва ли не е влюбен във Вас незнам.

  • 19. Мелиса (13 септември 2015 в 23:39)

    Това е първата книга, която прочетох от историческите любовни романи преди около 10 години… Направо е страхотна и до ден днешен чета ИЛР, но тази си ми остава най-любима… Обожавам я! <3

  • 20. Ellynyda (2 март 2016 в 17:15)

    Много инат и страст .Хареса ми още от първите редове. Прочетете я !

  • 21. Leontina (25 септември 2018 в 06:55), оценка: 3 от 6

    Една от най- слабите книги от въпросния жанр. Много се колебах каква оценка да дам: в края на краищата съм написала 3, но то е просто защото ми се струва крайно неучтиво да оценя с 2 нещо, което все пак успях да издържа докрай, ако и на моменти да считах това за почти невъзможно.

  • 22. manuella13 (28 октомври 2018 в 14:33), оценка: 2 от 6

    Главната героиня е меко казано отврат, със сигурност никога повече няма да я прочета, а аз наистина харесвам Греъм.

  • 24. nevena73 (11 декември 2019 в 20:36), оценка: 4 от 6

    Книгата е лека, приятна, неангажираща. Чете се бързо. Но не е нещо особено.

  • 25. vesi78 (7 юни 2020 в 22:28), оценка: 6 от 6

    Когато става въпрос за любовен роман, тази кига е една от най добрите. Който не харесва този вид романи, няма смисъл да ги чете! А на всички почитатели силно прпоръчвам, това е любимата ми книга!

  • 26. Татяна александрова (2 юли 2023 в 20:57), оценка: 6 от 6

    Цялата серияе топ

  • 27. Iliana681007 (15 август 2023 в 22:04)

    Обожавам историческите любовни романи, но винаги поведението на героинята ме изпълва меко казано с потрес и отвращение.Някак си разликата между достойнство и брутален магарешки инат ми идва в повече.Просто такова поведение е нереално и нямам идея дали наистина съществува. И това обезсмисля удоволствието от прекрасната история.В реалният живот такова поведение е абсолютно безсмислено и дори смешно. То бива инати, но тук е прекалено! Винаги още на втора — трета глава искам искрено да пребия героинята . Иначе историята е много хубава.

  • 28. Татяна александрова (1 октомври 2023 в 10:49), оценка: 6 от 6

    Уникална. Книга

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.