Читателски коментари (за „Тотален контрол “ от Дейвид Балдачи)

  • 1. Дора (28 юли 2012 в 19:58)

    Прочетох я за 1 ден- не можех да спра. Това е една от любимите ми книги на един от любимите ми автори.

  • 2. Маргарита (1 февруари 2013 в 22:28)

    Голяма почитателка съм на Майкъл Конъли, но сега виждам, че и Дейвид Балдачи пише страхотни криминални романи.

  • 3. Икран (26 февруари 2013 в 21:10), оценка: 5 от 6

    Добрите автори,като че ли, ти осигуряват една сериозна дистанция напред :-)

    „…Аз не съм безпогрешен, агент Сойър. Все пак, занимавам се с финансовите пазари от четирийсет години. Виждал съм растящи пазари и свиващи се пазари. Виждал съм процъфтяващи икономики и икономики на ръба на финансовия колапс. Виждал съм шефове на Федералния резерв, които в кризисни моменти предприемат бързи и ефективни мерки, и други, които с действията си обръщат всичко нагоре с краката. Едно ненавременно променяне на лихвените нива на междубанковия пазар с някакъв си половин процент може да струва хиляди работни места и да срути цели сектори на икономиката. Това е огромна власт, която не може да се упражнява лекомислено. Играта на Артър с лихвените проценти излагаше бъдещето на всички американци на сериозна опасност. И се оказах прав…

    ….

    Най-накрая стигнах до извода, както мнозина други членове на борда, че Артър иска да съживи ленивия финансов пазар с директен удар по физиономията. Това обаче не е задача на Федералния резерв, твърде опасно е. Преживял съм последните години на Голямата депресия и нямам желание да ги преживея отново….Давате ли си сметка, че когато решим да вдигнем лихвения процент, знаем доста точно колко фирми ще фалират, колко хора ще загубят работата и домовете си? Разполагаме с всички тези данни, подвързани и щателно проучени. За нас всичко това са само цифри. Официално никога не гледаме отвъд тях. Ако го правехме, никой от нас нямаше да има сили да върши тази работа. Поне за себе си съм сигурен. Ако следяхме статистиките за самоубийствата, убийствата и другите престъпления, щяхме да боравим по-внимателно с мощните инструменти, които са в ръцете ни.

    — Самоубийствата и убийствата? — Сойър го погледна навъсено.

    — Ще се съгласите, че в основата на всяко зло стоят парите. Или, по-точно казано, тяхната липса…“

    • 4. duti (13 март 2013 в 14:46)

      Моя близка приятелка ми препоръча този автор.Захващам се усилено да чета!

  • 5. kalanova (2 февруари 2016 в 13:02)

    Хубава книга, макар с много герои, компютърни компании, понякога тотално се обърквах. Но екшън и напрежение има, кара те да четеш все повече за да разбереш развръзката.С главната героиня, Балдачи е пресъздал женският Рамбо, оцелява навсякъде и е най — добрата :-)

  • 6. nelka75 (22 август 2018 в 22:53)

    Една от страхотните…

  • 7. Танчита (27 август 2018 в 12:51), оценка: 6 от 6

    Прекрасна!

  • 8. Тихо5 (22 октомври 2023 в 04:03), оценка: 5 от 6

    Книгата е отлична

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.