Читателски коментари (за „Табу “ от Сюзън Джонсън)

  • 1. galiaig (5 юли 2013 в 02:36), оценка: 4 от 6

    На 15 от 22 глави съм и е ск-у-у-у-ка до сега…Ако не вземе да стане малко нещо по-интересна до края ще я счета за пълна загуба на време.

    Чела съм „Грехопадение“ от същата поредица и много ми хареса — много повече динамика има.

    „Табу“ не мога да си обясня защо не ми допада…може би двете много си приличат и веднъж прочела онази, тази сякаш вече съм я чела с някои разлики. Явно стилът на авторката си е такъв. Уж са на война, а няма динамика — един монотонен разказ въртящ се около влюбилите се на 15-тата минута „зрели“ хора на по 28 и 30 и няколко си години, а държащи се като разгонени тинейджъри, току що са открили секса… Ще чета да видя, дано нещо разтърсващо се случи до края ;-)

  • 2. galiaig (25 юли 2013 в 02:02), оценка: 4 от 6

    Тц, нямаше нищо интересно и до самият край. Дори любовните сцени, които така ме впечатлиха в историята за сина им Паша в „Грехопадение“, тук бяха или претупани, или излишно разтъкани, граничещи със скука дори на места.

    Имах намерение да я чета тази авторка, но сега вече се чудя дали да продължавам… ще си почина малко от нея, пък след време ще се върна пак ;-)

  • 3. Хелани (12 януари 2014 в 17:07), оценка: 6 от 6

    Този роман e прекрасен! Когато прочетох резюмето към него не очаквах, че ще ми хареса толкова много. Историята се развива буквално насред бойното поле и това те държи постоянно в напрежение, защото Андре във всеки един момент излага живота си на опасност, а срещата им с Тео преобръща, както неговият, така и нейният свят. Това е една любовна история, изплънена със страст, много вълнуващи обрати и накрая преди епилога завършва доста забавно. Всъщност самият епилог е началото на „Грехопадение“ в който главно действащо лице е синът им Паша и жената с която се среща тук преобръща целият му живот. Препоръчвам ви да я прочетете!!!

  • 4. veram (27 февруари 2014 в 22:16)

    Бас държа, че това нещо е писано след "Грехопадение ". Накъсах си нервите, докато го изчета. Тъпо, скучно и ненужно. Не си губете времето и четете направо следващата част!

  • 5. galeto_87 (2 август 2014 в 00:18), оценка: 3 от 6

    Останах много разочарована, наистина другите книги от поредицата са по-добри.

  • 6. vikichka92 (15 юли 2015 в 09:48)

    Изключително отегчителна книга, не пробужда грам интерес, всичко се случва прекалено бързо..

  • 7. zornica313 (27 октомври 2015 в 18:17), оценка: 4 от 6

    Омъжена против волята си за жесток руски генерал, който е завладял народа ѝ, графиня Тео Корсакова никога не е разбрала какво значи да желаеш един мъж… досега. Попаднала зад вражеските линии, в плен на най-омразния враг на съпруга си, тя би трябвало да се страхува за живота си. Но всичко, което Тео изпитва, когато се намира в компанията на генерал Андре Дюра, е секваща дъха страст. Извоювалият най-много победи за Франция командир знае, че е редно да постъпи според повелите на честта; съзнава, че в навечерието на битката не е редно да си позволи подобно изкушаващо разсейване. Ала нещо в Тео го тласка да извърши немислимото: да съблазни съпругата на врага си и да се остави да обича жена, която никога не може да бъде негова.

  • 8. yana.pacheva (10 ноември 2015 в 21:14), оценка: 3 от 6

    Безкрайно наивистичен и повърхностен. За съжаление дори и еротичните сцени са на нивото на юношески бъртвежи. След като романа няма поне малка историческа стойност, трябваше да се поработи върху останалото. Характерите са крайно неразвити. Тъжно е, че толкова голяма амбиция, като тази на авторката не е подплатена с талант.

  • 9. Галка (7 юни 2017 в 23:08)

    Странна книга, романтично поднесена но скучна и нелогична от самото начало.

    Прочетох 1и2ра част на поредицата и ми харесаха, но тази е скучна и мисля да я прескоча.

  • 10. Swetlana krystewa (30 април 2019 в 21:58), оценка: 6 от 6

    Хубава книга, но предната ми беше по- интересна. Сюжетът на тази книга, не ми допадна особено, но като цяло си заслужава отделеното време.:)

  • 11. renii (24 февруари 2021 в 10:49), оценка: 3 от 6

    Странна книга, сюжета е добър, но всичко се губи в подробното обяснение на военните действия, много нелогични диалози, липсва тръпка в описанието на любовните сцени. Езика е някак си не на място за епохата, но това се забелязва и в до сега прочетените книги от поредицата. Не съм впечатлена особено, но трябва да продължа с поредицата.

  • 12. Leontina (13 август 2022 в 17:12), оценка: 1 от 6

    Особено съжалявам, че няма оценка минус 1, книгата е отвратителна както от художествена, така и от историческа гледна точка. В предишните отвратителни книги на въпросната авторка поне персонажите бяха измислени. Сега се изкривява представата за живота на реално съществували хора. Отвратителни, пошло и бездарно.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.