Лондон, 1896 г., Робърт Уолис, бохем и мизерстващ поет, поема ангажимент към загадъчен търговец на кафе. Задачата му е да състави „речник на кафето“, в който да опише неуловимите аромати на сортовете на това легендарно растение. Омаян от вълшебния дъх на кафето и запленен от свободомислещата Емили, дъщеря на новия му началник, Робърт се влюбва…

Но задачата му го отвежда в далечна Африка, където пред него се разкрива един нов свят. След срещата с робинята Фикре и участието му в традиционни абисински кафеени церемонии, Робърт разбира, че мислите и сетивата му никога повече няма да бъдат същите. Той се потапя в тайнствения свят на Африка, изпълнен с мистика, страст и… опияняващия дъх на кафе.

 

 

Най-странната любовна история за двама души, които всъщност не са заедно. Историята за живота на Робърт и Емили е изумителна. Тази книга не само ще ви развълнува, но ще ви разсмее, разплаче и разгневи едновременно… Роман, изтъкан от емоции, ухаещ на един от най-омагьосващите аромати на света — аромата на кафето.

Авторът на книгата — Антъни Капела — се превърна в любимец на българската публика още с първия си роман „Ако искаш да си легнеш с мен…, сготви ми!“. Втората му книга „Изкушение с дъх на лимони“ се превръща в международен бестселър, като екранизацията по нея се подготвя от Ню Лайн. С книгата „С дъх на кафе“ Капела остава верен на рецептата да поднася на читателите не просто художествен текст, а истинско блюдо, провокиращо сетивата и фантазията.

Съдържание

С дъх на кафе 4,5

The Various Flavours of Coffee,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Антъни Капела

Заглавие: С дъх на кафе

Преводач: Александър Димитров Бакалов

Година на превод: 2009

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: ИК „Кръгозор“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2009

Тип: роман

Националност: английска

Печатница: Вулкан; БУЛВЕСТ — София АД

Редактор: Евгения Мирева

Технически редактор: Ангел Йорданов

Коректор: Евгения Мирева

ISBN: 978-954-771-198-3

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/11245

История

  1. — Добавяне

Библиоман