Вега Джейн никога не е напускала родното си село Горчилище, но това не е нещо необичайно — никой никога не напуска Горчилище.

Всичко се променя, когато вижда своя ментор и приятел Куентин Хърмс да бяга в забранената зона на Мочурището, където обитават страшни зверове. Преследван е от членовете на Съвета и от техните безмилостни кучета.

Мистериозното бягство на Куентин подтиква Вега Джейн да потърси отговори на неудобни за Съвета въпроси, а това я отвежда до разкрития за машинации от миналото, които разбиват представите й за света. Родното й място се оказва задушено от интриги и тайни, прикривани зад паравани от лъжи и заблуди.

Довършителката е едно невероятно приключение, изпълнено с опасности, напрежение и неочаквани обрати в духа на шедьоври като Властелинът на пръстените, Хари Потър и Игрите на глада, от които авторът на бестселъри Дейвид Балдачи е черпил вдъхновението си.

До утрото можеш да стигнеш само през сенките.

Дж. Р. Р. Толкин

Та аз понякога съм вярвал на цели шест невъзможни неща още преди закуска.

Луис Карол

Лицата, искащи да намерят тук ученост, ще бъдат съдени; лицата, напиращи да открият смисъл, ще бъдат заточени; лицата, надяващи се да изровят някоя алегория, ще бъдат пратени в манастир.

Авторът


Издание:

Автор: Дейвид Балдачи

Заглавие: Довършителката

Преводач: Деян Кючуков

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски

Издание: Първо

Издател: Сиела Норма АД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: Роман

Националност: Американска

Печатница: Алианс Принт

Излязла от печат: 05.12.2014

Отговорен редактор: Светлана Минева, Мирослав Александров

Коректор: Мила Белчева

ISBN: 978-954-28-1630-0

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2036