Йън Ървайн
Тетрарх

(Том II: Обединението)

Книга четвърта

Летящият конструкт крие тайната към спечелването на войната, а тетрархът Гилаелит крие летящия конструкт в подземията си. Негова гостенка — или пленничка — е и самата Тиан, останала осакатена след предизвиканата от амплимета катастрофа. Чудакът Гилаелит е непроницаем в намеренията си. И аахими, и скрутатори предлагат огромни възнаграждения на онзи, който предаде таптера и младата жена. Но може би тетрархът цели нещо съвсем друго?

Неспирният напредък на лиринксите се разстила върху все по-обширни територии от Сантенар. Единствено скрутатор Флид и Иризис са способни да разкрият причината за чезнещите енергийни полета. Но делата им биват осуетени не само от самите лиринкси, решени да защитят тайните си разработки, а и от мъстта на Джал-Ниш Хлар. Двамата са принудени да продължат работата си сред все по-трудни обстоятелства — преследвани както от врага, така и от собствените си съратници, за чието оцеляване се трудят. И докато през цялото време сянката на несигурност се сгъстява над човечеството, аахимите се подготвят за окончателни действия.

Освен ако изобретателният Ниш не промени професионалната си квалификация за пореден път, превъплъщавайки се в дипломат…

 

Поглъщащо четиво от най-висока степен… С тази книга Ървайн завоюва достойно място редом до творбите на Робърт Джордан, Дейвид Едингс и, особено уместно, могъщата Ан Маккафри. Страховито!

SFX

Удивително светопострояване.

Locus

На Саймън

Благодаря на Ерик, Саймън и Ангъс за забележките относно ръкописа, на моя агент Селва Антъни, на Кати Ларсен, Джанет Раунджак, Лора Харис и всички прекрасни хора от отдела по продажби в Penguin Books, както и на неуморния редактор Кей Ронай.

Запознанство с автора

Йън Ървайн е роден в Батърст през 1950 г. Завършил е колежа „Шевалие“ и университета в Сидни: бакалавър на науките по геология и докторска степен по океанография.

Първоначално Ървайн работи като проектен мениджър по проблемите на опазването на околната среда. През 1986 г. основава собствена консултантска фирма, извършваща проучвания за клиенти от Австралия и света. Работи в множество страни от Азиатско-тихоокеанския регион. В качеството си на експерт по замърсяването е взел участие в изготвяне на някои от австралийските насоки за опазването на океана.

Йън живее със семейството си в северната планинска част на Нов Южен Уелс. Поредиците „Взор през огледалото“ и „Кладенецът на ехото“ са публикувани в единадесет страни.

http://www.ian-irvine.com

 

 

4,5 Тетрарх
Tetrarch,


Издание:

Автор: Йън Ървайн

Заглавие: Тетрарх

Преводач: Радин Григоров

Година на превод: 2013

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: MBG Books; Ем Би Джи Тойс ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: роман

Националност: австралийска

Печатница: „Мултипринт“ ООД

Редактор: Елиза Чернева

ISBN: 978-954-2989-43-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3787