Годината е 1945-та. Клеър Рандал, бивша медицинска сестра току-що се е завърнала от фронта и заедно със съпруга си, Франк Рандал, се отправя на втори меден месец високо в планините на Шотландия. Всичко върви прекрасно до момента, в който Клеър не пристъпва в кръга на древно каменно светилище. И излиза от другата страна, само за да осъзнае, че се е озовала в една разкъсвана от войни и кланови междуособици Шотландия през лето Господне… 1743-то.

Друговремец

Без да разбира как, Клеър преминава през портал на времето и се озовава в центъра на конфликти и интриги, които не разбира и които застрашават живота й. Но също така попада на Джейми Фрейзър — галантен и образован шотландски боец, чийто живот се оказва в нейните ръце.

Невероятно бързо Клеър се оказва разкъсвана между лоялността към един мъж и страстта си към друг. Двама мъже, коренно различни, разделени между два несъвместими живота в две различни епохи.

 

Бестселър-авторка на Ню Йорк Таймс, Диана Габалдон ни разкрива една необикновена история и незабравими образи на фона на богати исторически детайли. Това е историята, от която започва незабравимата сага на Клеър Рандал и Джейми Фрейзър, донесла на авторката признанието на критиката и десетки милиони читатели. Роман за страст и воля, за лоялност и предателство, за война и любов. Роман за зашеметяващо приключение и незабравима любовна история.

Отзиви за Диана Габалдон и „Друговремец“

Изключително забавна… прекрасни фантастични приключения, романтика, секс… идеално четиво за бягство от ежедневието.

Сан Франсиско Кроникъл

Габалдон развива изкусно характерите и създава плътна атмосфера… на страниците на тази книга историята оживява за сетивата.

Дейли Нюз (Ню Йорк)

Роман, който те поглъща… смесица от история, романтика и приключение.

Синсинати Поуст

Смайващ!

Лос Анджелис Дейли Нюз

Пиршество за любителите на шотландската история, на героичните приключения и любовния роман.

Киркъс Ривюс

Интригуващ… поглъщащ… когато затворите последната страница, ще ви е трудно да се разделите с героите.

Дейли Прес (Нюпорт Нюз)

Остроумен… и богат чувствен романс и историческо приключение.

Анистър Стар

Габалдон показва не само усет към фактологичния детайл, но и способност да създава запомнящи се характери и въздействащи еротични сцени.

Локъс

Изпълнен с въображение и напрежение… първият роман на Габалдон позволява на читателя да се потопи в реалността на XVIII век, видяна през очите на жена от XX век.

Форт Лодърдейл Сън Сентинъл

Изключително колоритен… Диана Габалдон е роден разказвач, който ще ви остави без дъх… Тя пренася читателя в друго време с лекотата на ерудиран историк, а след това вдъхва живот на героите така, че ще повярвате, че наистина съществуват.

Рейв Ривюс

* * *

drugovremec_diana.jpg

Диана Габалдон има бакалавърска степен по зоология, магистърска степен по морска биология и докторска степен по екология, които нямат нищо общо с романите й. Десетина години тя е университетски преподавател, преди да се отдаде на писането — на пълен работен ден. Живее със семейството си в Скотсдейл, Аризона.

Съдържание

Друговремец 5,3

Outlander,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Диана Габалдон

Заглавие: Друговремец

Преводач: Емануил Томов

Година на превод: 2013

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: Pro Book

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: отпечатана в България (Абагар, В. Търново)

Редактор: Боряна Борисова

Коректор: Марко Кънчев

ISBN: 978-954-2928-54-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/8835

История

  1. — Добавяне

Библиоман