Доктор Лона Тейлър е специалистка по културата и историята на маите. Красивата млада жена разпределя времето си между археологическите разкопки в Юкатан и студентите си от университета в Хюстън. Дъщеря на видни археолози, в чиито вени тече благородническа кръв, Лина израства сред ценни артефакти в семейното имение Рейс Балам в Мексико Животът й се преобръща, когато среща прекалено самоуверения, потаен и неустоимо привлекателен Хънтър Джонстън. Преди осем години при катастрофа загиват съпругата и дъщеричката му. Трагедията оставя траен отпечатък върху Хънтър и той напуска имиграционните служби.

На границата между Тексас и Мексико са заловени древни артефакти на маите с неясен произход. Те са оставени на съхранение заедно с други конфискувани стоки и оръжия, но изчезват мистериозно. Бившият колега на Хънтър — Джейс, разполага само с четири дни, за да разкрие извършителите на обира и местонахождението на антиките. Джейс отчаяно се нуждае от помощта на Хънтър, за да не загуби работата си. А той — от познанията на Лина.

В околностите на Рейс Балам банда, предвождана от безцеремонен главатар с прякор Маят, ограбва древни гробници.

Дали на 21 декември 2012 г., според пророчеството на маите, ще настъпи апокалипсис? За да спечели благословията на боговете, Маят е твърдо решен да извърши най-красивото жертвоприношение.

Съдържание

Красива саможертва 4,3

Beautiful Sacrifice,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip


Информация

Издание:

Автор: Елизабет Лоуел

Заглавие: Красива саможертва

Преводач: Пепа Стоилова

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Хермес“

Град на издателя: Пловдив

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД, Хасково

Излязла от печат: 05.10.2012

Отговорен редактор: Ивелина Балтова

Коректор: Атанаска Парпулева

ISBN: 978-954-26-1149-3

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/7530

История

  1. — Добавяне

Библиоман