13-te_svetini_majkyl_skot.jpg

Роден в Ирландия, Майкъл Скот започва писателската си кариера преди повече от 25 години и в момента е един от най-продаваните и успели автори от острова. Написал е над 100 книги и разкази в различни жанрове — фолклор, научна фантастика и фентъзи. Книгите му са издадени в над 30 държави и преведени на повече от 20 езика. През април 2007 година достига до номер 2 в класацията за най-продавани автори на New York Times.

За своята поредица Irish Folk & Fairy Tales е определен от Irish Times за „Краля на фентъзито по тези острови“. Носител е на десет престижни награди за фентъзи романи, които печели за последното десетилетие.

През 2006 г. ирландското издание на „Кой кой е?“ го определя като „един от хилядата най-значими ирландци“.

13-te_svetini_kolet_frijdman.jpg

 

Колет Фрийдман има поставени над 15 пиеси по световните сцени и наскоро е определена от Гилдията на драматурзите в САЩ като „Една от 50-те, които да се наблюдават“. В съавторство с авторката на бестселъри Джаки Колинс е написала пиесата „Холивудски лъжи“, която през 2012 г. започва турне из Щатите.

СВЕТИНИТЕ
Древни артефакти,
криещи огромна първична и смъртоносна сила.
Какво са те — пазители на света
или инструменти за неговото унищожение?
С жестоко убийство в Лондон започва
да се разплита тайна, пазена строго над 2000 години.

От десетилетия Пазителите се грижат за Светините, крият ги и най-важното — държат ги разделени, далеч една от друга. Но някой започва да избива Пазителите по изключително брутален начин. Наближава мигът, в който 13-те светини ще бъдат събрани отново заедно. Нещо, което не се е случвало повече от две хилядолетия. И което не трябва да се случи, ако искаме светът да продължи да съществува такъв, какъвто го познаваме. Свят, управляван от хората.

В предсмъртното си желание една от Пазителките убеждава напълно непознатата Сара Милър да отнесе Светинята, която е пазила, на нейния племенник Оуен.

Докато Сара и Оуен издирват други оцелели Пазители, те разкриват и тайната, охранявана от тях. Мистерията хвърля Сара и Оуен в бясно преследване из Англия и Уелс. Те откриват, че мечът, който е у тях, е може би последното препятствие между света на хората и неописуемия ужас.

„13-те светини“ е началото на нова зашеметяваща и увлекателна сага, напрегната история за древната магия и модерното време от бестселър автора Майкъл Скот и многократно награждаваната авторка на пиеси Колет Фрийдман.

Съдържание

13-те светини 4,2

The Thirteen Hallows,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Майкъл Скот; Колет Фрийдман

Заглавие: 13-те светини

Преводач: Бойко Маринов

Година на превод: 2011

Издание: първо

Издател: Pro Book

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: американска

Редактор: Албена Раленкова

Художник: Боряна Петрова

Коректор: Марко Кънчев

ISBN: 978-954-2928-28-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/6859

История

  1. — Добавяне

Библиоман