Изследователски издържан поглед в миналото на нашите предци, от който те полазват тръпки. Разтърсващ, плашещ, вълнуващ!

Джеймс Ролинс

На 21 декември 2012 г. древният календар на маите ще завърши своя тринадесети цикъл. Археологът Джулиъс Гейбриъл умира, сигурен в едно — на тази дата човешката раса ще престане да съществува.

Спасението на човечеството се крие в хилядолетен код. Древни завети — от пирамидите в Мексико и Египет до рисунките в пустинята Наска — са ключът към предотвратяването на неминуемото глобално изтребление. Само синът на Джулиъс, Майкъл Гейбриъл, може да разкодира този пъзел. Майкъл не може да действа, заключен в приют за душевноболни, където е бил затворен погрешка през последните единадесет години. Сега обаче му е назначен нов психиатър, Доминик Вазкез, от чиито действия скоро ще зависи съдбата на света.

 

 

Стив Олтън е автор на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. Той е основател и директор на американската национална инициатива „Доведи писател“. Стив живее със семейството си в Бока Ратон, Флорида.

Съдържание

Похвали за „Пророчеството на маите“

От първата страница до поразителната кулминационна точка, Стив Олтън го е направил отново. „Пророчеството на маите“ е изследователски издържан поглед в миналото на нашите предци, от който човек го полазват тръпки. Разтърсващ, плашещ, вълнуващ… Какво повече може да иска читателят?

Джеймс Ролинс, автор на бестселъри, „Ключът на Страшния съд“

Олтън прави интересни паралели с митовете на маите в този изпълнен с напрежение модерен разказ, подкрепен от невероятна любовна история и светски странични сюжети.

„Пъблишърс Уийкли“

С чувствеността за разказване на Крайтън и Къслър, Олтън определено знае как да пише трилър.

Кевин Дж. Андерсън, „Ню Йорк Таймс“. Автор на бестселър, „Дюн: Родът Атрейдис“

„Пророчеството на маите“ е ококорваща очите страховита книга, която лети със скоростта на астероид от древен свят към двадесет и първи век и към незабравима мисия за деня на гибелта.

„Роки Маунтинс Нюз“

Стив Олтън е съчинил вълнуваща история. Предварителните научни изследвания са феноменални и са изкусно вплетени в сюжета. Начинът, по който той включва фактическата информация в измисленото, е прекрасен.

Барбара Рийфи, „Ню Йорк Таймс“. Автор на бестселъри, „Ограбено сърце“

От време на време се появява някоя книга, която тотално ви събаря. „Пророчеството на маите“ на Стив Олтън е такава книга.

„Гонтлет“

Вълнуващо, добре написано научнофантастично фентъзи и това работи, защото главните герои са правдоподобни, а магическите елементи изглеждат реални.

„Букбраузър“

… и в тези древни земи, оградени и надписани като гробница, нашарени с отпечатъците от загинали ръце и изравнени с датите на съдбата… проследявам животите, които съхраняват тези сцени, и техните преживявания стават мои.

Томас Харди

Най-красивото изживяване, което можем да имаме, е мистериозното. Фундаменталната емоция е тази, която стои при люлката на истинското изкуство и истинската наука.

Албърт Айнщайн

Страх и религия. Религия и страх. Двете са исторически преплетени. Катализатори на повечето от злините, извършени от човека. Страхът от злото подхранва религията, религията подхранва омраза, омразата подхранва злото, а злото всява страх сред масите. Това е диаболичен кръг и ние сме се паднат в ръката на дявола.

Джулиъс Гейбриъл

 

Пророчеството на маите 4,4

The Mayan Prophecy,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Стив Олтън

Заглавие: Пророчеството на маите

Преводач: Ирена Райчева

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК Алекс-Софт

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: американска

Излязла от печат: 16.03.2012

Редактор: Ива Тодоранова

ISBN: 978-954-656-248-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2710

История

  1. — Добавяне

Библиоман