Мартин ни представя за първи път своя „странстващ рицар“ без потекло сър Дънкан Високия и скуайъра му Ег в повестта „Странстващият рицар“, достигнала до финала на Световната награда за фентъзи.

Двамата герои стават много популярни и се завръщат за нови приключения в „Заклетият меч“. В следващата, изпълнена с живот и изключително занимателна повест „Тайнственият рицар“ Мартин повежда Дънк и Ег към ново приключение. Двамата участват в зловещ турнир, в който абсолютно нищо не е такова, каквото изглежда — включително и главните герои!

 

 

Династията, основана от Егон и сестрите му, устояла близо триста години. Друг крал от рода на Таргариен, Дерон Втори, по-късно включил Дорн във владението и обединил цял Вестерос под един владетел. Направил го с брак, не със завоевание, тъй като последният от драконите умрял половин век преди това. Действието в „Странстващият рицар“ се разиграва в последните дни от властването на Добрия крал Дерон, около сто години преди началото на първия от романите „Песен за огън и лед“, докато владението е в мир и династията Таргариен е на върха си. Разказва историята за първата среща между Дънк, скуайър на странстващ рицар, и Ег, момче, което е много повече, отколкото изглежда на пръв поглед, и за великия турнир на Ашфордски лъг. „Заклетият меч“, следващото сказание, подхваща историята им около година по-късно.

Съдържание

5,2 Заклетият меч
The Sworn Sword,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

5 Тайнственият рицар
The Mystery Knight,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Джордж Р. Р. Мартин

Заглавие: Рицарят на седемте кралства

Преводач: Валерий Русинов; Венцислав Божилов

Година на превод: 2013

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: сборник новели

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-655-431-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/815

История

  1. — Добавяне

Библиоман