Конрад Мейсън
Демонската стража

(Една история за магия и измама)

Само глупавите деца си играят с играчки…

 

Джоузеф Груб е наполовина момче и наполовина гоблин, подиграван заради смесената си кръв, останал съвсем малък без родители. Животът му тече сиво и еднообразно в кръчмата на жестокия му чичо, но когато един пиян морски капитан забравя след себе си тайнствен предмет, всичко се променя. Джоузеф решава да рискува и взима предмета за себе си, след което бяга от чичо си и тръгва по дирите на капитана с надеждата за нов живот. Пътят му минава през криволичещите улички на Порт Фейт — пъстър пристанищен град, в който мирно съжителстват представители на различни раси — и ще го изведе до легендарната Демонска стража — отряд от умели, но мразени от официалните власти бойци, които пазят града от външни и вътрешни врагове. Нито Джоузеф, нито стражите обаче знаят, че в града се е върнала старица, чиято история е преплетена със стара трагедия… и предвещава апокалипсис за всички в Порт Фейт!

Това вълнуващо фентъзи не само има добре изградени, симпатични герои и оплетен, вълнуващ сюжет, но също и засяга вечните теми за толерантността и предразсъдъците.

Бууктръст

Конрад Мейсън е роден през 1984 година. Израснал е в Оксфорд, учил е в Абингдън и е следвал в Кеймбридж.

Възнамерявал е да се занимава с актьорско майсторство и режисура, но започва работа в издателския бизнес, която толкова му допада, че зарязва плановете за актьорска и режисьорска кариера.

Днес живее в Лондон с приятелката си и е редактор в „Уъркинг Партнърс“ където работи над художествена литература за деца.


Издание:

Автор: Конрад Мейсън

Заглавие: Демонската стража

Преводач: Александър Драганов

Година на превод: 2013

Издател: Артлайн Студиос

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Редактор: Мартина Попова

Художник: Стефан Вълканов

ISBN: 978-954-2908-68-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3306