Клайв Къслър е израснал в Аламбра, Калифорния. Мобилизиран е в армията по време на войната с Корея, като механик и авиационен инженер. Клайв Къслър започва да пише през 1965 г. и издава първия си роман от поредицата за Дърк Пит през 1973 г. Той е създател на Националната агенция за морско и подводно дело (National Underwater & Marine Agency). С неговия екипаж от военноморски експерти и доброволци към агенцията, са открили над 60 значими останки от корабокрушения. Известен колекционер на класически автомобили. Клайв притежава около 100 от най-добрите модели от 50-те години. Книгите на Къслър са преведени и издадени на повече от 40 езика в над 100 различни държави по света, с читателска аудитория от над 125 милиона жадни за приключения фенове.

 

 

Динамично действие — яростно и огнедишащо…

Зрелищни ситуации…

Сложен заговор…

 

 

1907 г. е година на Паниката, финансов стрес и икономически вълнения. Нападения на влакове, пожари и експлозии саботират строежа на южно тихоокеанската експресна железопътна линия.

Интелигентен и чаровен, елегантен и комбинативен детективът Айзък Бел трябва да се справи с опасен, изключителна умен и безцеремонен до извратеност алчен човек, чието намерение е да унищожи най-успешния жп магнат на епохата. Саботьорът действа безмилостно, за да запази своята самоличност скрита.

Ако Бел не успее да го спре на време, много повече от съдбата на железницата ще бъде изложено не риск — може би бъдещето на цялата страна…

Новият роман на Клайв Къслър е като посещение от най-добрия ти приятел.

Том Кланси

„Саботьорът“ е дързък исторически трилър — вторият роман от серията за детектив Айзък Бел след „Преследваното“.

5 Саботьорът
The Wrecker,

Издание:

Автор: Клайв Къслър; Джъстин Скот

Заглавие: Саботьорът

Преводач: Валерий Русинов

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: Английски

Издание: първо

Издател: ProBook

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: Роман

Националност: Американска

Редактор: Весела Ангелова

Художник: Стилиян Найденов

Коректор: Марко Кънчев; Катя Калфова

ISBN: 978-954-2928-19-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2073