Във всяка жена живее могъща позитивна сила, носеща вечно познание. Тя е Дивата жена, символ на инстинктивната природа. Но тя е застрашен от изчезване вид.

В „Бягащата с вълци“ д-р Естес интерпретира богати интеркултурни митове, приказки и притчи, които възраждат силата и мъдростта на съвременната жена.

Историите и коментарите в тази забележителна книга връщат изгубеното в живота и действат едновременно като вълшебство и лекарство.

Преведена на 31 езика, „Бягащата с вълци“ е международен бестселър — библия на женската психология и познание за душата. От 10 години тя е и неотменно настолна книга за българските си читателки.

С тази книга може да се говори тогава, когато никой не ни разбира.

Виргиния Захариева, психотерапевт и писател

Д-р Клариса Пинкола Естес, международно признат учен, поетеса и cantadora — пазителка на старите истории в латиноамериканската традиция, е старши психоаналитик от школата на Юнг, практикувала и преподавала в продължение на двадесет и пет години. Тя е бивш изпълнителен директор на Центъра за образование и научни изследвания „К. Г. Юнг“ и е защитила докторат по интеркултурни проучвания и клинична психология в Юниън Инститют. За трудовете и обществената си активност е получила наградата Las Primeras на Националната латиноамериканска фондация във Вашингтон.

Благодарна съм на „Бягащата с вълци“ и на д-р Клариса Пинкола Естес. Този труд показва на читателя колко е хубаво да си дръзка и нежна, да си жена. Всеки трябва да я прочете.

Мая Ангелу

Съдържание


Информация

Издание:

Автор: Клариса Пинкола Естес

Заглавие: Бягащата с вълци

Преводач: Крум Бъчваров

Година на превод: 2001

Език, от който е преведено: английски

Издател: ИК „Бард“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2010

Националност: американска

Редактор: Саша Попова

Художник: Megachrom

Коректор: Марияна Василева

ISBN: 954-585-212-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1270

История

  1. — Добавяне

Библиоман