Кару рисува в скицниците си изумителни създания, които може и да са измислени, но може и да са истински. Тя говори много езици и не всички са човешки. Яркосинята й коса не е боядисана. Има странни татуировки, две от които са на дланите й, но не помни кога и как ги е получила. Коя е тя? Какво е тя? Това е въпросът, чийто отговор е решена да открие.

Навремето беше невинна, просто едно малко момиченце, което си играеше с перушина на пода в бърлогата на дявола. Сега загуби невинността си и не знаеше как това може да се поправи.

Лейни Тейлър е автор на модерен, мащабен и великолепно написан фентъзи роман, начало на трилогията за историята на Кару и Акива — една любов и една надежда, които се раждат сред ужаса на хилядолетна война.

 

 

Лейни Тейлър завършила Калифорнийския университет в Бъркли. Автор е на три книги от серията Dreamdark и сборника от три фантастични новели Lips Touch: Three Times, финалист на National Book Award 2011. „Създадена от дим и кост“ е първата част от новата й трилогия и също е сред финалистите на престижните литературни награди Children’s Choice Book Awards за 2012 година. Романът излиза в САЩ през 2011 година и незабавно печели любовта на читателите и привлича интереса на филмовите продуценти. Правата за книгата са продадени в над 30 държави, а „Юнивърсъл Пикчърс“ откупуват правата за екранизация. „Създадена от дим и кост“ се нарежда на челно място и в редица класации, сред които „Топ 10 книги за 2011“ на „Амазон“, „Най-добри книги за 2011“ на „Пъблишърс Уикли“ и „Забележителни детски книги за 2011“ на „Ню Йорк Таймс“.

В момента писателката живее в Портланд, Орегон, със съпруга си, илюстратора Джим ди Бартоло, и дъщеря им Клементин Пай.

Повече информация за автора и книгата може да откриете на адрес egmontbulgaria.com

Съдържание

Създадена от дим и кост 4,5

Daughter of Smoke and Bone,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Лейни Тейлър

Заглавие: Създадена от дим и кост

Преводач: Анелия Янева

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: Английски

Издание: Първо

Издател: „Егмонт България“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: Роман

Националност: Американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД, Хасково

Редактор: Виктория Бешлийска

Коректор: Тереза Бачева

ISBN: 978-954-27-0779-0

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2500

История

  1. — Добавяне

Библиоман